ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:37
 

Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση ETYK – Astrobank

Με την συμφωνία παραμένουν αναλλοίωτες οι μισθολογικές κλίμακες και οι ετήσιες προσαυξήσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ομόφωνα, μέσω μυστικής ψηφοφορίας, η Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΤΥΚ στην τράπεζα Astrobank ενέκριναν τη συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης ΕΤΥΚ - Astrobank για την τριετία 2019 - 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, «με τη συμφωνία αυτή, παρά τις περί του αντιθέτου γνωστές επιδιώξεις όλων των εργοδοτών στο χώρο μας, παραμένουν αναλλοίωτες οι μισθολογικές κλίμακες και οι ετήσιες προσαυξήσεις», ενώ «σε σχέση με το συμβατικό στεγαστικό δάνειο, προβλέπεται σημαντική αύξηση του ποσού, από τις €130, στις €150 χιλιάδες».  Η συμφωνία προβλέπει επίσης, σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, ότι το προσωπικό της τράπεζας, «νοουμένου ότι έχουν περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια από τη λήψη του στεγαστικού δανείου, να λάβουν, με τους ίδιους όρους, επιπρόσθετο δάνειο €50 χιλιάδων για σκοπούς ανακαίνισης». Επίσης, η Συμφωνία προβλέπει την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης για τις καθαρίστριες, στο 65ο έτος.

Το πιο σημαντικό όμως, σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, «είναι το γεγονός ότι, μέσα από τη Συμφωνία αυτή, έχει επαναβεβαιωθεί η ισχύς όλων των υφιστάμενων συμφωνιών και η προσήλωση των δύο μερών στην τήρηση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, κάτι το οποίο αποτελεί το εχέγγυο για την πιστή τήρηση των συμφωνιών και τη διασφάλιση της εργατικής ειρήνης την επόμενη, ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για την Τράπεζα και το χώρο μας, διετία». Αναφέρει επίσης ότι, η τήρηση από πλευράς Astrobank των υφιστάμενων συμφωνιών, με την παραχώρηση, από 1.1.2019, της ετήσιας προσαύξησης και την ΑΤΑ, έθεσε υγιείς βάσεις για έναρξη των διαπραγματεύσεων για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης που είχε λήξει στις 31.12.2018.

Προσθέτει ότι «η εν λόγω συμφωνία, είναι η πρώτη που έχει επιτευχθεί στο χώρο μας και το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη θετική στάση της Διοίκησης της Astrobank και στο καλόπιστο και ειλικρινές πνεύμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια των μεταξύ μας διαπραγματεύσεων». «Ελπίζουμε, ότι, και οι υπόλοιπες Τράπεζες θα επιδείξουν την ίδια ωριμότητα και υπευθυνότητα, και με τον ίδιο τρόπο, χωρίς άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις, να καταλήξουμε σε συμφωνία διασφαλίζοντας για το επόμενο χρονικό διάστημα την εργατική ειρήνη, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα», καταλήγει η ΕΤΥΚ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X