ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάρης Μιχαήλ: Ανάπτυξη σε μια οικονομία βιώσιμη και ευημερούσα

'Όλα τα ξενοδοχεία της MHV έχουν στόχους βιωσιμότητας για τη μείωση των αποβλήτων, την κατανάλωση ενέργειας και νερού'.

Ως εταιρεία ηγείστε στη δημιουργία προορισμών πολυτελούς lifestyle. Τι κάνει τους προορισμούς σας ξεχωριστούς και ποια τα συστατικά της εμπειρίας για τους επισκέπτες;

Είναι προορισμοί που εμπνέουν, προσφέροντας ένα ολιστικό ταξίδι απόλαυσης, διαμονής, ευεξίας και ψυχαγωγίας. Μιλάμε για ένα διαφορετικό lifestyle, μια νέα εμπειρία ζωής προσεκτικά επιμελημένη και πλαισιωμένη από το status του προορισμού. Με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, ανέσεις παγκόσμιας κλάσης, καινοτόμα στοιχεία σε επίπεδα design και πρόσβαση σε κορυφαία brands από τον χώρο της φιλοξενίας, της εστίασης και της μόδας αλλά και σε υπηρεσίες όπως spa, χώρους ευεξίας και γυμναστήρια. Μια φιλοσοφία που αντανακλάται στα projects της MHV που πραγματικά καινοτομεί στην Κύπρο.

Η MHV επενδύει σημαντικά στους τομείς της φιλοξενίας και του real estate. Ποιες είναι οι κύριες προκλήσεις στους δύο τομείς και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Οι σημερινές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από μία ολοκληρωμένη πολιτική κινήτρων, που θα προσμετρά τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια, το κενό που δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση του ΚΕΠ, το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχείων, των προμηθειών και των υλικών κατασκευής, καθώς και την αναπλήρωση της απώλειας τουριστών, όχι μόνο αριθμητικά αλλά και από πλευράς αγοραστικής δύναμης. Μια στοχευμένη πολιτική, ευέλικτη στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις είναι αναγκαία.

Υλοποιείτε ένα από τα πλέον μεγαλεπήβολα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, το The Landmark Nicosia. Τι περιλαμβάνει και τι θα σημαίνει η ολοκλήρωσή του για τους κατοίκους της Λευκωσίας αλλά και για την πόλη ως προορισμό;

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση και αναβάθμιση του ξενοδοχείου The Landmark Nicosia σε υπερπολυτελές branded ξενοδοχείο πέντε αστέρων, μέρος της Autograph Collection της Marriott, ενώ στον υπαίθριο χώρο του θα υψώνονται δύο εντυπωσιακοί πύργοι. Ο πρώτος πύργος The Landmark Nicosia Residences θα είναι οικιστικός, και ο δεύτερος The Landmark Nicosia Offices θα προσφέρει υπερσύγχρονες γραφειακές εγκαταστάσεις. Είναι μια μεικτή ανάπτυξη, η οποία με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει θα είναι η πρώτη στο είδος της στη Λευκωσία, ως ένας απόλυτος lifestyle προορισμός. Οι εργασίες κατασκευής του project προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και εντός του 2025 το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Το έργο θα δώσει ισχυρή ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που θα προσδώσει αίγλη στην ταυτότητα του αστικού τοπίου. Είναι ένα έργο-αιμοδότης με πολλαπλά οφέλη, ένα έργο ορόσημο που δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας τόσο κατά την περίοδο κατασκευής του όσο και μετά την ολοκλήρωσή του. Με το Landmark Nicosia η MHV δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Λευκωσία, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ τις επενδύσεις προστιθέμενης αξίας.

Πως ενσωματώνεται στις αρχές της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής ευθύνης στα έργα σας;

Είναι γεγονός πως λόγω των συνεχόμενων αλλαγών σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια η έννοια της βιωσιμότητας αποκτά ολοένα και πιο μεγάλη σημασία. Για την MHV, η βιωσιμότητα δεν αποτελεί μόνο κορυφαία προτεραιότητα, αλλά κομμάτι της ταυτότητάς της.

Όλα τα ξενοδοχεία της MHV έχουν στόχους βιωσιμότητας για τη μείωση των αποβλήτων, την κατανάλωση ενέργειας και νερού. Το ξενοδοχείο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa έχει λάβει τη διεθνή περιβαλλοντική πιστοποίηση «Green Key» για τις πρακτικές που εφαρμόζει.

Στόχους βιωσιμότητας έχουν και όλα τα real estate projects της MHV, όχι μόνο ως προς τα υλικά κατασκευής τους αλλά και ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους. Το Landmark Nicosia Office Tower θα έχει διεθνή πιστοποίηση LEED Gold, που παρέχει το πλαίσιο για την κατασκευή και υλοποίηση γραφείων με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, νερού και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας.

Ποια είναι τα μεγάλα στοιχήματα της MHV για το 2024;

Κύριο μέλημά μας είναι να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο της ανάπτυξης, σε μια οικονομία βιώσιμη και ευημερούσα. Θέλουμε να είμαστε ωφέλιμοι για την κυπριακή κοινωνία, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις, την αβεβαιότητα και την αστάθεια που προκύπτει από τις πληθωριστικές πιέσεις και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Η διαδικασία υλοποίησης του έργου The Landmark Nicosia και η συνεχής ανάπτυξη των εγκαταστάσεων στο Parklane Resort & Spa, αποτελούν σταθερά τις βασικές προτεραιότητες του ομίλου. Στοίχημα παραμένει ακόμα η προσέλκυση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο στον κλάδο της φιλοξενίας. Επιπρόσθετα, συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση σε θέματα βιωσιμότητας και εταιρικής υπευθυνότητας.

Τέλος, επιδίωξή μας είναι να διευρύνουμε το ισχυρό δίκτυο των συνεργασιών μας στην Κύπρο, στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ανατολική Μεσόγειο, με οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας όπως οι ήδη επιτυχημένες συνεργασίες με τη Marriot, τη Nikki Beach αλλά και τα πολυτελή brands DIOR, Loro Piana, Loewe, Nammos, LPM κ.ά.

O κ. Χάρης Μιχαήλ είναι CEO της MHV Mediterranean Hospitality Venture PLC.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση