ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απέφυγε για μία ακόμα φορά τη χρεοκοπία η κινεζική Evergrande

Οι ανεξόφλητοι πιστωτές του είχαν ετοιμαστεί να εκκινήσουν διαδικασία πτώχευσης εις βάρος του

Πηγή: BLOOMBERG

«Ως φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του», ο κινεζικός υπερχρεωμένος κολοσσός Evergrande Group απέφυγε για ακόμα μία φορά τη χρεοκοπία, ενώ ήδη ανεξόφλητοι πιστωτές του είχαν ετοιμαστεί να εκκινήσουν διαδικασία πτώχευσης εις βάρος του. Χθες, πελάτες της διεθνούς εταιρείας εκκαθαρίσεων Clearstream έλαβαν καθυστερημένα τους τόκους που τους οφείλονταν επί τριών ομολόγων της Evergrande, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πρώτης. Δύο επενδυτές, οι οποίοι είχαν επενδύσει στα δύο από τα τρία αξιόγραφα, επιβεβαίωσαν πως εισέπραξαν τους τόκους, διατηρώντας την ανωνυμία τους.

Από μέρους τους, οι διαχειριστές κεφαλαίων ανέμεναν να δουν εάν ο χειμαζόμενος κατασκευαστικός όμιλος θα μπορούσε να πληρώσει εγκαίρως τα 148,1 εκατ. δολάρια σε τόκους πριν από τη λήξη της περιόδου χάριτος την Τετάρτη. Την αρχική προθεσμία του Οκτωβρίου την αθέτησε. Αν και τα ομόλογα της Evergrande έχουν ανακάμψει από το ναδίρ των τελευταίων εβδομάδων, παραμένουν σε επίπεδα τέτοια που φανερώνουν πως είναι πιθανή η προοπτική να αναδιαρθρωθεί το χρέος της. Πρόκειται για τον πιο υπερχρεωμένο όμιλο κατασκευών του κόσμου, όπως αναφέρουν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg και άλλα ενημερωτικά δίκτυα. Εχει σωρεύσει χρέη 300 δισ. δολαρίων, εξ ου και αγωνίζεται να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, ώστε να καλύψει μέρος των οφειλών του. Οι αρμόδιες κινεζικές αρχές ολοένα και περισσότερο δείχνουν τη μη ανοχή τους έναντι της διόγκωσης των εταιρικών αυτών χρεών, τα οποία και συνιστούν απειλή για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τέλος, αναφέρεται πως ασκούν πιέσεις στον ιδρυτή της Evergrande, Χούι Κα Γιαν, να συνδράμει ώστε να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα της εταιρείας του με χρήση της δικής του περιουσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση