ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποχωρούν 550 υπάλληλοι από την Τράπεζα Κύπρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου - Ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται σε περίπου 37 εκατ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού. Μέσω του Σχεδίου, περίπου 550 υπάλληλοι έχουν εγκριθεί για αποχώρηση, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε περίπου €99 εκατ. που αναμένεται να αναγνωριστεί στην ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων κατά το τρίτο τρίμηνο. Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου, ο αριθμός του προσωπικού μειώνεται κατά περίπου 16% και η ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται σε περίπου €37 εκατ. ή περίπου 19% του κόστους προσωπικού.

Επιπρόσθετα, το Συγκρότημα έχει μειώσει τον αριθμό καταστημάτων κατά 20 από την αρχή του έτους σε 60, με τη μείωση να ανέρχεται στο 25%. Μέσω αυτών των δύο ενεργειών, το Συγκρότημα κατάφερε να εκπληρώσει νωρίτερα τον στόχο του για μείωση του προσωπικού κατά 15% και του αριθμού καταστημάτων κατά 25% μέχρι το τέλος του 2022.

Συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου Σχεδίου, το Συγκρότημα έχει από τον Ιούνιο 2019 μειώσει τον αριθμό του προσωπικού κατά περισσότερο από 1,300 άτομα (μείωση ύψους περίπου 30%), και το μέγεθος του δικτύου καταστημάτων κατά 37 καταστήματα (μείωση ύψους περίπου 40%).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το Σχέδιο εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω μείωσης του αριθμού καταστημάτων και του αριθμού προσωπικού.

Ο Πανίκος Νικολάου, CEO της Τρ. Κύπρου, σχολίασε:

“Η επιτυχής ολοκλήρωση του πρόσφατου σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού, σημαίνει ότι πετυχαίνουμε νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί τον στόχο μας για εξορθολογισμό του μοντέλου λειτουργίας μας, ο οποίος είναι βασικός για τη βελτίωση της λειτουργικής μας αποτελεσματικότητας, τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων μας».

Προφίλ Τρ. Κύπρου

Στις 31 Μαρτίου 2022, το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου λειτουργούσε μέσω 86 καταστημάτων στην Κύπρο, εκ των οποίων τα 11 λειτουργούσαν ως θυρίδες. Στις 31 Μαρτίου 2022, το Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων ανερχόταν σε €25.1 δις και τα Ίδια Κεφάλαια του σε €2.1 δις. Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου εργοδοτούσε 3,395 άτομα διεθνώς. Ο αριθμός του προσωπικού έχει μειωθεί κατά περίπου 550 άτομα, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού τον Ιούλιο 2022.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση