ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποχώρησε από τη Cablenet ο Περικλής Γ. Θεοδωρίδης

Ο ίδιος θεωρεί πως έκλεισε ο κύκλος του, και πως έφθασε η ώρα για νέες επαγγελματικές προκλήσεις

Newsroom K

Έπειτα από 11 και πλέον χρόνια προσφοράς, από το 2009-2020, ως Chief Commercial Officer και Executive Director, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cablenet, ο κ. Περικλής Θεοδωρίδης αποχώρησε από την εταιρεία (15.10.2020), αφού όπως είπε ο ίδιος θεωρεί πως έκλεισε ο κύκλος του, και πως έφθασε η ώρα για νέες επαγγελματικές προκλήσεις.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται πως, "είναι γεγονός πως το όνομα του ήταν και είναι συνειφασμένο με όλες τις μέχρι τώρα επιτυχίες της εταιρείας, καθώς και με όλα τα σημαντικά γεγονότα - σταθμούς. Κατά το διάστημα αυτό ο κύριος Θεοδωρίδης ηγήθηκε με αποτελεσματικότητα διαφόρων τμημάτων της εταιρείας συνεισφέροντας σημαντικά στην εδραίωση της Cablenet στην κοινωνία".

"Ο κύριος Θεοδωρίδης ανέλαβε καθήκοντα το 2009, σε μια περίοδο τεραστίων προκλήσεων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, για να βοηθήσει την εταιρεία να εξελιχθεί και να καταστήσει βιώσιμη. Είχε παραλάβει τότε το εμπορικό τμήμα και, αντέχοντας τον σκληρό ανταγωνισμό, παραδίδει σήμερα, με ομαδική πάντα προσπάθεια, μία εταιρεία υγιέστατη, με γερές βάσεις και δυναμική για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη", καταλήγει το δελτίο.

Βιογραφικό (Who is Who)

Ο Περικλής Γ. Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1970. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ακροπόλεως στη Λευκωσία και σπούδασε Ηλεκτρολογική Μηχανική στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο και αμέσως μετά στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, στις ΗΠΑ.
Έχει πέραν των 20 ετών εκτεταμένη εμπειρία, με αποδεδειγμένη πορεία, στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, και με ειδίκευση στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στην εταιρική διαπραγμάτευση, στις σχέσεις με πελάτες, στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και επιχειρησιακή ανάπτυξη.

Το 2009 εργοδοτήθηκε στη Cablenet αρχικά σαν Sales Director και αργότερα ως Chief Commercial Officer, Executive Director, υπεύθυνος για πωλήσεις, μάρκετινγκ, τηλεόραση & τηλεοπτικό περιεχόμενο και για όλες τις λειτουργίες της πρώτης γραμμής (καταστήματα, εγκαταστάσεις, βλάβες και τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης). Ο κύριος Θεοδωρίδης κατείχε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Cablenet από το 2014 και είναι πιστοποιημένος Director από το Institute of Directors του Λονδίνου στην εταιρική διακυβέρνηση, ηγεσία, στρατηγική και μάρκετινγκ από το 2012.

Πριν από τη Cablenet, από το 1995 μέχρι το 2009, διετέλεσε στην OTEnet Telecom για πολλά χρόνια ως Sales Director. Νωρίτερα στην καριέρα του εργάστηκε στη Demstar Information Group ως Data Communications and Networking Manager, στη Signtech USA (Texas, USA) ως Technical Support Engineer και στην Applied Materials Inc. (Texas, USA) ως Manufacturing Technologist.

Ο κύριος Θεοδωρίδης είναι επίσης Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) στην Κύπρο από το 2018 και ενεργό διευθυντικό στέλεχος της Οργάνωσης από το 2000. Επίσης διετέλεσε μέχρι πρότινος ως Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ) από το 2010, Μέλος του ΔΣ του American Chamber of Commerce στην Κύπρο από το 2019, Μέλος του Industrial Advisory Board του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και κατέχει επαγγελματικές άδειες και πιστοποιητικά από το European Federation of National Engineering Associations (EurIng) και το Institute of Directors (Dip IoD).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση