ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Apple: Μεταφέρει μέρος της παραγωγής της από την Κίνα στην Ινδία

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έρχεται να «προσαρμοστεί» στην αυξανόμενη εμπορική ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου

Kathimerini.gr

Η Apple θέλει οι μπαταρίες των νέων iPhone να κατασκευάζονται στην Ινδία, γράφουν οι FT, υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την απομάκρυνση της παραγωγής από την Κίνα και τη μεγαλύτερη διαφοροποίηση στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό, οι FT υποστηρίζουν ότι η Apple ενημέρωσε τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται για την προτίμησή της να προμηθεύεται μπαταρίες για το επερχόμενο iPhone 16 από ινδικά εργοστάσια.

Κατασκευαστές μπαταριών, όπως η κινεζική Desay, έχουν ενθαρρυνθεί να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Ινδία, ενώ και η ταϊβανέζικη Simplo Technology έχει επίσης κληθεί να αυξήσει την παραγωγή της στην Ινδία.

Παράλληλα, εγκαταστάσεις στην Ινδία στήνει επί του παρόντος και η ιαπωνική TDK, που είναι ένας από τους προμηθευτές της Apple.

 

Η Apple επιχειρεί να περιορίσει την πολυετή εξάρτησή της από την Κίνα σε ό,τι έχει να κάνει με τις αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού, στη σκιά των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κατασκευάστρια των iPhone επιδιώκει να αυξήσει σημαντικά τον όγκο των εξαρτημάτων για τα τηλέφωνά της που παράγονται σε χώρες όπως είναι το Βιετνάμ και η Ινδία.

Αυτές οι διαθέσεις της Apple «κουμπώνουν» ωστόσο παράλληλα και με τις «Make in India» κινήσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό.

Με πληροφορίες από FT

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ