ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

AstroΒank: Μεγάλη γκάμα ακινήτων σε προνομιακές περιοχές

Η AstroΒank προσφέρει ευρεία γκάμα επιλογών αγοράς ακινήτου σε κατοικίες, οικόπεδα, διαμερίσματα, εμπορικά κτίρια, οικιστικά, βιομηχανικά και αγροτικά τεμάχια γης

Μολονότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις ενισχύουν την αβεβαιότητα και τη ρευστότητα του οικονομικού περιβάλλοντος και παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν, εντούτοις τα ακίνητα εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά επενδυτικά μέσα για τον αγοραστή. Το στοιχείο αυτό εμφανίζεται σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού όπου καταγράφονται ανατιμήσεις και αυξήσεις στο κόστος των ακινήτων, κάτι που ασφαλώς αντισταθμίζει τις επιπτώσεις σε νέους ιδιοκτήτες ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιεί το όφελος για τους επενδυτές.

Η απόδοση του κάθε ακινήτου και το κατά πόσο αποτελεί συμφέρουσα επιλογή για τον αγοραστή, εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, από τα δεδομένα της αγοράς και τις δυνάμεις της οικονομίας που διαμορφώνουν το σκηνικό. Για παράδειγμα, πρωταγωνιστούν τα οικιστικά και εμπορικά τεμάχια, σύμφωνα με στοιχεία του Κτηματολογίου, λόγω της διατήρησης της αξίας τους σε περιόδους πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά. Είναι επίσης προφανές ότι σε περιόδους με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, η αγορά ενός ακινήτου που είναι αποπερατωμένο θεωρείται πιο συμφέρουσα λύση σε σχέση με την επιλογή για ανέγερση ενός καινούργιου. Ο λόγος είναι προφανής· αγοράζοντας μια έτοιμη κατοικία οι νέοι ιδιοκτήτες γνωρίζουν εκ των προτέρων το τελικό κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν για την αγορά του ακινήτου, εφόσον δεν υπάρχουν απρόβλεπτα έξοδα που αφορούν, για παράδειγμα, το κόστος των κατασκευαστικών υλικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης τιμών κατασκευαστικών υλικών κατέγραψε μείωση το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ωστόσο παραμένει ψηλότερος σε σχέση με τα επίπεδα του 2022.

Πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι στην περίπτωση αγοράς ενός έτοιμου ακινήτου, ο αγοραστής δεν επιβαρύνεται με τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2023, βάσει του οποίου επιβάλλεται 5% ΦΠΑ στα πρώτα 130 τ.μ. κατοικίας ή διαμερίσματος αξίας μέχρι €350 χιλ., και στη συνέχεια κλιμακωτή επιβολή του 19% ΦΠΑ. Επιπλέον, οι νέοι αγοραστές εξοικονομούν χρήματα λόγω της δυνατότητας άμεσης χρήσης της νέας κατοικίας.

Η αγορά ακινήτου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις ζωής και η AstroΒank προσφέρει ευρεία γκάμα επιλογών στο χαρτοφυλάκιο της, τόσο σε κατοικίες όσο και σε οικιστικά και εμπορικά οικόπεδα, ανεξάρτητες και ημι-ανεξάρτητες κατοικίες, διαμερίσματα, εμπορικά κτίρια και οικιστικά, βιομηχανικά και αγροτικά τεμάχια γης. Οι επιλογές ποικίλουν και μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη αγοραστών και επενδυτών, σε μια περίοδο που η ζήτηση για ακίνητα παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα ωθούμενη τόσο από ξένους αγοραστές όσο και από την εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, καταγράφεται αύξηση στα πωλητήρια έγγραφα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Πρόκειται για άκρως ενθαρρυντικές ενδείξεις για τις επιδόσεις του τομέα των ακινήτων και στην παρούσα χρονιά, παρά τις συνεχείς προκλήσεις και τις πιέσεις που δέχεται είτε λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, είτε ένεκα των πληθωριστικών πιέσεων.

Η δυναμική των ακινήτων

Ενδιαφέρουσα είναι η διαπίστωση ότι τους τελευταίους μήνες στις πωλήσεις ακινήτων πρωταγωνιστούν τα οικιστικά και εμπορικά τεμάχια, σύμφωνα με στοιχεία του Κτηματολογίου. Πρόκειται για μια κατηγορία ακινήτων που φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος και ενισχύει την εικόνα για ανάπτυξη του τομέα των ακινήτων, εφόσον δημιουργείται προοπτική για νέες αναπτύξεις. Αυτή η επιλογή εξυπηρετεί αφενός τη μερίδα των αγοραστών οι οποίοι επικεντρώνονται στη μακροχρόνια μεταβολή της αξίας της περιουσίας τους, και αφετέρου στο ενδιαφέρον για την απόκτηση τεμαχίων γης για έργα όπως η κατασκευή μιας νέας οικοδομής, μέχρι και καινοτόμα έργα όπως η ανάπτυξη πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το χαρτοφυλάκιο της AstroΒank διαθέτει πληθώρα επιλογών σε οικιστικά & αγροτικά τεμάχια γης και κατοικίες και μια βάση που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Στην ιστοσελίδα www.astrobank.com/properties βρίσκονται αναρτημένα όλα τα ακίνητα της τράπεζας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιηγηθούν βάσει της πόλης, του είδους και της τιμής του ακινήτου που τους ενδιαφέρει.

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερα διαθέσιμα ακίνητα αλλά και να υποβάλλουν τις προσφορές τους, στην ιστοσελίδα της AstroBank στο www.astrobank.com/properties ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας 22575873.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση