ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:14
 

Baker Tilly: Παρουσίαση για Κυπριακούς Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων

Η Κύπρος αποτελεί αξιόπιστη επιλογή αφού έχει φροντίσει να θεσπίσει μια πρωτοποριακή νομοθεσία

Δελτίο Τύπου

Η Baker Tilly South East Europe πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 13 Ιουνίου στα γραφεία της στην Αθήνα, παρουσίαση με θέμα τους Κυπριακούς Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Ο.Ε.Ε.), υπό την παρουσία διακεκριμένων και εκλεκτών καλεσμένων και συνεργατών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baker Tilly South East Europe κ. Mάριος Α. Κλείτου υποδέχτηκε τους καλεσμένους του, σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα.

Το παρών τους στην παρουσίαση έδωσαν διαχειριστές Ο.Ε.Ε., διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδυτικές εταιρείες, επαγγελματίες χρηματοοικονομικών & φορολογικών υπηρεσιών , δικηγορικά γραφεία καθώς επίσης και άτομα από τον τραπεζικό τομέα, οι οποίοι έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας αυτός.

Ομιλητές της παρουσίασης ήταν ο κ. Μωυσής Αριστείδου, Διευθυντής Υπηρεσιών Ελέγχου και Υπεύθυνος Θεμάτων Συλλογικών Επενδύσεων στην Baker Tilly South East Europe, ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου επικεφαλής του Φορολογικού τμήματος στη Baker Tilly South East Europe και ο κ. Γιώργος Καρατζιάς επικεφαλής της ομάδας Διαχείρισης Ο.Ε.Ε. της Alter Domus στη Κύπρο.

Βασικός σκοπός της παρουσίασης ήταν, η δομή, σύσταση και φορολογική μεταχείριση των Κυπριακών Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων. Δόθηκε επίσης έμφαση στην φορολογική μεταχείριση όσο αφορά το διαχειριστή/επενδυτή ο οποίος είναι φορολογικός κάτοικος ή οντότητα Ελλάδος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Οργανισμοί Εναλλακτικών Επενδύσεων, τα τελευταία χρόνια έχουν καταστεί βασικό επενδυτικό μέσο αφού διαμέσου της δημιουργίας ενός ταμείου οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ποικιλόμορφο φάσμα επενδυτικών στρατηγικών κατά τρόπο ομαλό, διαφανή και ρυθμιζόμενο.

Η Κύπρος αποτελεί αξιόπιστη επιλογή αφού έχει φροντίσει να θεσπίσει μια πρωτοποριακή νομοθεσία που ενσωματώνει όλες τις οδηγίες και κανονισμούς της ΕΕ σε σχέση με τα κεφάλαια και τη διαχείριση τους, έχοντας με αυτό τον τρόπο εξασφαλίσει την δυναμική της ένταξη στις χώρες που προσφέρουν λύσεις τόσο σε επενδυτές όσο και σε διαχειριστές.

Η παρεχόμενη ευελιξία διευκολύνει την αποτελεσματική και προσαρμοσμένη πρόσβαση σε νέους τύπους επενδύσεων. Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις στην Κύπρο αλλά και εκτός, εφόσον η χώρα μπορεί να δώσει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά κεφαλαίων τόσο στα ίδια τα ταμεία όσο και στους διαχειριστές.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε μεγάλο ενδιαφέρον με ερωτήσεις και συζήτηση όπου συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια της δεξίωσης στους κήπους των γραφείων της Baker Tilly.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Ακάμα

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X