ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τμήμα Περιβάλλοντος: Πλημμύρισαν λόγω βλάβης σε σωλήνα

Μέχρι το μεσημέρι δεν είχε επανέλθει η ηλεκτροδότηση, σημειώθηκαν διαρροές νερού και σε παρακείμενο κτήριο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Έξω από τα γραφεία τους βγήκαν από το πρωί οι υπάλληλοι στο Τμήμα Περιβάλλοντος στη Λευκωσία, λόγω προβλήματος σε σωλήνα εντός του κτηρίου. Λόγω της βλάβης τα γραφεία του πρώτου ορόφου είχαν πλημμυρίσει, ενώ προκλήθηκαν διαρροές νερού και σε παρακείμενα κτήρια, με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική υπηρεσία, οχήματα της οποίας ανταποκρίθηκαν για αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι υπάλληλοι επέστρεψαν στα γραφεία τους γύρω στο μεσημέρι, αν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους αφού δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση στο κτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» συνεργεία της ΑΗΚ και ιδιωτικά εργάζονται για αποκατάσταση της ζημιάς.

Ψάχνουν νέο κτήριο

Αν και είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό, εντούτοις φέρνει στην επιφάνεια το αίτημα για μεταστέγαση του κτηρίου στο πλαίσιο αξιοποίησης των κτηρίων του πρώην συνεργατισμού. Το Τμήμα Περιβάλλοντος υπέβαλε αίτηση πριν από έξι μήνες για να παραχωρηθεί κατάλληλο κτήριο, έχοντας επιδείξει ενδιαφέρον για την ΣΠΕ Στροβόλου. 

Το κτήριο στο οποίο θέλουν να μεταφερθούν θεωρείται ότι καλύπτει τόσο τις ανάγκες στέγασης του υφιστάμενου αριθμού υπαλλήλων, όσο και τις μελλοντικές. Ήδη στον προϋπολογισμό του 2020 υπάρχει κονδύλι για προσλήψεις άλλων τριάντα τεχνικών περιβάλλοντος και γύρω στα 15 άτομα λειτουργοί. Συνολικά το 2020 αναμένεται ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα ανέλθει στα εκατό άτομα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν υπάρχουν προβλήματα στις εγκαταστάσεις, η μετακόμιση του Τμήματος είναι επιτακτική αφού αυτή την στιγμή λόγω επάρκειας χώρου για τον αριθμό του προσωπικού που εργοδοτείται στο τμήμα. Αυτή την στιγμή στο Τμήμα Περιβάλλοντος εργάζονται περίπου εξήντα άτομα, ενώ λόγω έλλειψης χώρου, οι υπάλληλοι στο επαρχιακό γραφείο Λευκωσίας, μεταφέρθηκαν προσωρινά στο τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση