ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Black Friday: Μουδιασμένο το πρώτο άνοιγμα καταστημάτων (εικόνες)

Χωρίς ουρές καταναλωτών ξεκίνησε η σημερινή μέρα - γιορτή για το λιανικό

Της Μαρίας Ηρακλέους

Το φετινό Black Friday δεν ξεκίνησε όπως τις προηγούμενες χρονιές για το λιανικό εμπόριο. Οι εικόνες στα εμπορικά καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών ειδών και προϊόντων τεχνολογίας που έχουν σήμερα την τιμητική τους, ήταν τουλάχιστον μέχρι στιγμής, απογοητευτικές. «Δεν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα και σε καμία περίπτωση δεν είναι οι εικόνες που είχαμε το 2019 ούτε ακόμα και το 2020» σύμφωνα με τον γγ του ΠΑΣΥΛΕ Μάριο Αντωνίου. Σημειώνεται ωστόσο ότι πέρσι ένεκα των τοπικών lockdown σε Λεμεσό και Πάφο, περισσότερος κόσμος έκανε τις αγορές του στην Λευκωσία.

Κακή ψυχολογία καταναλωτών

Η ψυχολογία είναι συνυφασμένη με την κατανάλωση και σε αυτή την περίπτωση η αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών φάνηκε με το καλημέρα. «Φαίνεται ότι οι καταναλωτές είναι επηρεασμένοι αρνητικά από τις αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα τους τελευταίους μήνες και αποτυπώνεται στο λιανικό» αναφέρει ο κ. Αντωνίου.

Σημείωσε ότι το Black Friday σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των Χριστουγέννων για το λιανικό και αποτυπώνει την εικόνα της ψυχολογίας του καταναλωτή και το τί θα ακολουθήσει την περίοδο των γιορτών. Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε την ελπίδα να αποδώσουν τα μέτρα και να μειωθούν τα κρούσματα, καθώς όπως υπογράμμισε δεν έχει χειρότερο πράγμα για το λιανικό εμπόριο να μην πάει καλά κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση