ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Blue Limassol Forum 2020- Για ένα αειφόρο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον

Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και τελεί υπό την αιγίδα του ΠτΔ

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Λεμεσού, αναγνωρίζοντας ότι η έννοια της Γαλάζιας Ανάπτυξης αποτελεί συστατικό στοιχείο αειφορίας και εξέλιξης, εγκαινιάζει από φέτος ένα διεθνές Συνέδριο με τίτλο Blue Limassol Forum σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick, στοχεύοντας στην καθιέρωσή του ως ετήσιο θεσμό. Το Συνέδριο επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο κοινωνικές, θεσμικές και οικονομικές εξελίξεις που σχετίζονται με την ευρύτερη έννοια της Ναυτιλίας και την αλληλεπίδρασή της με τον Δήμο, την Κοινωνία των Πολιτών, την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και την Επιχειρηματικότητα.

«Απώτερος στόχος του Συνεδρίου Blue Limassol Forum είναι η διαρκής ενίσχυση της εικόνας της πόλης της Λεμεσού ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, αλλά και η αναγνώρισή της ως μια ποιοτική και περιβαλλοντικά ευαίσθητη ‘Γαλάζια Πόλη – Λιμάνι’, εμπλουτίζοντας παράλληλα τη θαλάσσια κουλτούρα των συμπολιτών μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης, πρωτοβουλία του οποίου ήταν η πραγματοποίηση του Συνεδρίου.

Η φετινή πρώτη διοργάνωση έχει τίτλο Blue Limassol Forum 2020 - “Sustainable Coastal, Marine & Maritime Environment” και επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν την αειφορική συνύπαρξη των παράκτιων δραστηριοτήτων, της πολυδιάστατης θαλάσσιας οικονομίας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με ομιλητές εξειδικευμένους επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συζητήσουν και θα αναλύσουν διεθνείς πρωτοβουλίες, θεσμικές εξελίξεις αλλά και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Το Συνέδριο Blue Limassol Forum 2020 καινοτομεί και στον τρόπο διεξαγωγής του, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας θα διεξαχθεί διαδικτυακά με τη μορφή webinar, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 στις 5:30 μ.μ.

Η διαδικτυακή σύνδεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα διεξαχθεί στην Αγγλική Γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ η εγγραφή τους θα είναι δυνατή εκ των προτέρων στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3g6RXh4 

Βασικοί ομιλητές και εισηγητές του Συνεδρίου είναι η κα Κλέλια Βασιλείου, Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο κ. Prabhat Jha, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MSC Shipmanagement Limited, ο κ. Αντρέας Αλβάνης, Εκτελεστικός Επιχειρησιακός Σύμβουλος του Fameline Holding Group, ο κ. Alexander Alexandrov, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Bulgarian Ports Infrastructure Company (BPI Co.), η κα Gina Cohen, Ανεξάρτητη Σύμβουλος Φυσικού Αερίου, Συγγραφέας και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Technion του Τελ Αβίβ, ο Δρ. Δημήτρης Κλείτου, Λέκτορας στο Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick, ο Δρ. Άγγελος Μενελάου, Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick και Υπεύθυνος Έργων της Marlow Navigation Co. Ltd, ο κ. Ιωάννης Ευστρατίου, Προϊστάμενος της Μονάδας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, και ο κ. Παναγιώτης Αγαθοκλέους, στέλεχος της Αρχής Λιμένων Κύπρου και Διευθυντής του Λιμένα Λεμεσού.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλίες τους ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Νατάσα Πηλείδου και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick Δρ. Χριστόφορος Χαράλαμπους.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση