ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Credit Suisse: Ελβετική Κεντρική Τράπεζα και FINMA έτοιμες να βοηθήσουν

«Η Credit Suisse πληροί τις απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας που επιβάλλονται σε συστημικά σημαντικές τράπεζες», ανέφερε η ανακοίνωση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Έτοιμη να παράσχει βοήθεια σε ρευστότητα στην Credit Bank, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, δήλωσε η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα, μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε από τη «βουτιά» στην τιμή της μετοχής του ελβετικού τραπεζικού οργανισμού.

Σε κοινή της δήλωση με τη FINMA, η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα τόνισε: «Η Credit Suisse πληροί τις απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας που επιβάλλονται σε συστημικά σημαντικές τράπεζες. Εάν είναι απαραίτητο, η SNB θα παρέχει ρευστότητα».

Η Credit Suisse είχε ζητήσει στήριξη

Νωρίτερα, σύμφωνα με τους Financial Times, η Credit Suisse είχε ζητήσει υποστήριξη από την Ελβετική Κεντρική Τράπεζα. Παρόμοια στήριξη φέρεται να ζήτησε και από τη Finma, την ελβετική ρυθμιστική αρχή.

Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε η μετοχή της Credit Suisse, καθώς λίγο πριν το κλείσιμο των χρηματιστηρίων, η τιμή της ανέκτησε μέρος των απωλειών, ανεβαίνοντας στα 1,75 ελβετικά φράγκα, από 1,56 που είχε πέσει μετά τη «βουτιά» του 30%. Οι δε απώλειες ανέρχονται στο 21,88%.

Νωρίτερα είχε φτάσει τα 1,87 ελβετικά φράγκα, μειώνοντας τις απώλεις στο 16,88%.

Το αξιοσημείωτο για τη μετοχή της συγκεκριμένης τράπεζας, είναι οι απώλειες που καταγράφει από το ξεκίνημα του 2023, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 76,82%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση