ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

CTC: Οι διευκρινήσεις για το εμπορικό κέντρο Κόροιβος

Κλείνει στις 14 Νοεμβρίου μετά από δικαστικό διάταγμα, εφόσον δεν χορηγηθεί πιστοποιητικό έγκρισης από το δήμο Πάφου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Αυθόρμητη και απόλυτα δικαιολογημένη είναι η εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, επισημαίνει ο όμιλος CTC, σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό του Δήμου Πάφου περί «εργαλειοποίησης του προσωπικού», μετά από κινητοποίηση του προσωπικού του εμπορικού κέντρου Κόροιβος. Το εμπορικό κέντρο, στο οποίο στεγάζεται το πολυκατάστημα ERA, το Super Home Centre και το κατάστημα Next, αναμένεται να κλείσει στις 14 Νοεμβρίου, εφόσον δεν χορηγηθεί πιστοποιητικό έγκρισης από το Δήμο Πάφου, Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο όμιλος CTC, από το 2001 λειτουργεί με ασφάλεια και ομαλότητα, ενώ διαθέτει πολεδομική άδεια από το 2003. Πρόσφατα εκδόθηκε διάταγμα για τερματισμό χρήσης της οικοδομής από το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση του Δήμου Πάφου ημερομηνίας 15 Οκτ. 2021, για το θέμα που προέκυψε με το Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος. Δεν είναι πρόθεσή μας να έρθουμε σε αντιπαράθεση με το Δήμο Πάφου, είμαστε όμως υποχρεωμένοι, για τη σωστή ενημέρωση του κοινού, να διευκρινίσουμε τα πιο κάτω:

  1. Λόγω της έκδοσης Διατάγματος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Πάφου, το Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος θα κλείσει στις 14 Νοεμβρίου 2021, εάν δεν χορηγηθεί Πιστοποιητικό Έγκρισης από το Δήμο Πάφου, με αποτέλεσμα περίπου 200 άτομα να οδηγηθούν στην ανεργία. Πληροφοριακά, το Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος στεγάζει το πολυκατάστημα ERA (πρώην Debenhams και όχι υπεραγορά), το μεγαλοκατάστημα Superhome Center (DIY) και το κατάστημα Next.
  1. Ο σεβασμός μας έναντι της Δικαιοσύνης είναι δεδομένος και απόλυτος. Απόδειξη τούτου είναι ότι έχουμε ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για συμμόρφωση με το Διάταγμα του Δικαστηρίου για τερματισμό της χρήσης του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται το Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος. Έχουμε εφεσιβάλει τη σχετική δικαστική απόφαση και θα ακολουθήσουμε και θα εφαρμόσουμε όλες τις κατάλληλες διαδικασίες, διεκδικώντας όλες τις νόμιμες θεραπείες και δικαιώματά μας.
  1. Το Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος λειτουργεί εδώ και είκοσι χρόνια, από το 2001, με απόλυτη ασφάλεια και ομαλότητα, εξυπηρετώντας χιλιάδες καταναλωτές. Τονίζεται ότι από το 2003 διαθέτει Πολεοδομική Άδεια ως πολυκατάστημα, που χορηγήθηκε από το Δήμο Πάφου ενεργώντας ως Πολεοδομική Αρχή, η οποία παραμένει σε ισχύ και ουδέποτε έχει ανακληθεί.
  1. Παρά τα ανωτέρω, το 2015 υποβλήθηκε στο Δήμο Πάφου Τροποποιητική Πολεοδομική Αίτηση για επουσιώδους σημασίας μετατροπές στην οικοδομή, οι οποίες μπορούσαν να αδειοδοτηθούν με βάση το Νόμο και δεν είναι προσθήκες εκτός του κελύφους της οικοδομής. Η αίτηση περιλάμβανε και πάλι τη χρήση της οικοδομής ως πολυκατάστημα.
  1. Με βάση την πιο πάνω αίτηση, ο Δήμος Πάφου, ως Πολεοδομική Αρχή, ζήτησε να έχει τη συναίνεση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως , αφού απέστειλε προς τούτο επιστολή στο Τμήμα Πολεοδομίας & Οικήσεως , ημερ. 19.2.2016,   με την οποία εξέφραζε την απόφασή του για χορήγηση της Πολεοδομικής Άδειας ως πολυκατάστημα. Το Τμήμα Πολεοδομίας συναίνεσε με γραπτή απάντησή του το Μάρτιο του 2016 , θεωρώντας όπως και ο Δήμος Πάφου ότι η αίτηση πληρούσε όλα τα κριτήρια του Νόμου.
  1. Ο Δήμος Πάφου, παρά την πιο πάνω απόφασή του και τη σύμφωνη γνώμη της Πολεοδομίας, αρνήθηκε τη χορήγηση της άδειας. Κατόπιν τούτου υποβλήθηκε Ιεραρχική Προσφυγή στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο στις 11 Δεκεμβρίου 2018 την αποδέχθηκε ομόφωνα και εξουσιοδότησε το Δήμο Πάφου να χορηγήσει την αιτούμενη Τροποποιητική Πολεοδομική Άδεια ως πολυκατάστημα, με βάση το Νόμο. Επειδή ο Δήμος αρνήθηκε και για δεύτερη φορά, υποβλήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο δεύτερη Ιεραρχική Προσφυγή, η οποία εκκρεμεί.
  1. Τα όσα ισχυρίζεται σήμερα ο Δήμος Πάφου με τη σχετική ανακοίνωσή του, ουσιαστικά αποτελούν αυτοαναίρεση των όσων γραπτώς έχει αναφέρει προς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως το 2016, όπου σύστηνε ομόφωνα την έγκριση της αίτησής μας ως πολυκατάστημα.   Τα όσα αναφέρονται υπάρχουν και είναι γραπτά.
  1. Αναφορικά με τον ατυχή χαρακτηρισμό του Δήμου Πάφου περί «εργαλειοποίησης του προσωπικού», τονίζουμε ότι η εκδήλωση των εργαζομένων, όπως και οι ίδιοι διαβεβαιώνουν, είναι αυθόρμητη και απόλυτα δικαιολογημένη, διότι με το κλείσιμο του Κέντρου είναι γεγονός ότι θα χάσουν τις δουλειές τους και θα βρεθούν στην ανεργία Χριστουγεννιάτικα.

Καταλήγοντας θέλουμε να βεβαιώσουμε ότι όλες οι εργασίες που υποδείχθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου έχουν ολοκληρωθεί. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση της καλύτερης λύσης, στο πλαίσιο πάντοτε των νόμιμων διαδικασιών, για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του πολυκαταστήματος και να μην οδηγηθούν άνθρωποι στην ανεργία.

Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο ο Δήμος Πάφου, ως Πολεοδομική και Αρμόδια Αρχή, να εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες που η Εταιρεία νομιμοποιείται να έχει και ακολούθως το Πιστοποιητικό Τελικής Έγκρισης, πριν από τις 14.11.2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση