ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δέκα Χρόνια Enterprise Europe Network στην Κύπρο

Περισσότερες από 25 κυπριακές επιχειρήσεις συνήψαν συνεργασίες με διεθνείς φορείς το τελευταίο έτος

Δελτίο Τύπου

Δέκα χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κύπρου συμπλήρωσε το Enterprise Europe Network Cyprus (EEN-Cy), το δίκτυο που παρέχει, χωρίς χρέωση, ολοκληρωμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες προς την κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα με στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

Συγκεκριμένα, το EEN-Cy είναι μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου φορέα παροχής εξειδικευμένων επιχειρηματικών υπηρεσιών στον κόσμο, με περισσότερους από 600 οργανισμούς-μέλη και παρουσία σε 60 και πλέον χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αμερική. Συντονιστής του δικτύου είναι το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και σε αυτό συμμετέχουν ως μέλη το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δέκα χρόνων λειτουργίας του δικτύου στην Κύπρου, σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και φορείς του οικοσυστήματος της έρευνας και καινοτομίας, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το συνολικό έργο και τις δράσεις του, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Επικεφαλής Επιστήμονας για την Έρευνα και την Καινοτομία, κ. Κυριάκος Κόκκινος ανέφερε ότι το δίκτυο και οι συνεργάτες του χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στον ευρωπαϊκό χώρο και η συμβολή τους στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι εξέχουσας σημασίας. Μιλώντας για την απόφαση της Πολιτείας να προχωρήσει στην υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διακυβέρνησης της έρευνας και της καινοτομίας, ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι «στο σύγχρονο και ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Κύπρος είναι επιβεβλημένο να έχει θέση και ρόλο, αναδεικνυόμενη ως περιφερειακό κέντρο έρευνας και καινοτομίας».

Αναφερόμενος στο έργο του δικτύου στην Κύπρο, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Δρ. Βασίλης Τσάκαλος, δήλωσε ότι «όλα αυτά τα χρόνια ένας πολύ σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων έλαβαν υπηρεσίες οι οποίες λειτούργησαν καθοριστικά στην πορεία ανάπτυξής τους στο χρόνο. Μέσα από τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις δικτύωσης στο εξωτερικό, επιχειρήσεις κατάφεραν να βρουν επιχειρηματικούς συνεργάτες και να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας». Συγκεκριμένα, ο Δρ. Τσάκαλος ανέφερε ότι την τελευταία δεκαετία δόθηκαν συνολικά 17,000 υπηρεσίες προς τις εγχώριες επιχειρήσεις ενώ ως αποτέλεσμα των υπηρεσιών του Enterprise Europe Network καταγράφηκαν το τελευταίο έτος πέραν των 25 περιπτώσεων σύναψης συνεργασίας μεταξύ κυπριακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων/φορέων του εξωτερικού.
Εκ μέρους του ΚΕΒΕ, ο κ. Λεωνίδας Πασχαλίδης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, υπογράμμισε τη δέσμευση του οργανισμού να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά προκειμένου να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες σε όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην επίτευξη περισσότερων συμφωνιών διεθνικής επιχειρηματικής συνεργασίας.

Στο δικό του χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Φελάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Γραφείου και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου εκπροσωπώντας οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας παρέχει τον δίαυλο για την ανάπτυξη περισσότερων και στενότερων σχέσεων μεταξύ των κυπριακών πανεπιστημίων, επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του δικτύου συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος COSME για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων και τις ΜμΕ 2014-2020.

Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης κυπρίων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση