ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διακοπές: Ιδανικό κατάλυμα σε 5 βήματα

Κλειδί τα reviews στις ιστοσελίδες και η έρευνα πριν την επιλογή του τύπου καταλύματος

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οι υπηρεσίες φιλοξενίας, η ικανοποίηση του επισκέπτη από το κατάλυμα που επιλέγει είναι μεγάλο κομμάτι της εμπειρίας και φυσικά του ποσού που θα διαθέσει για τις διακοπές του. Πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι οι ταξιδιώτες αποζητούν την ευκολία και την άνεση του σπιτιού τους κατά την διάρκεια του ταξιδιού και των διακοπών τους Είναι λοιπόν σημαντικό η επιλογή καταλύματος να γίνει προσεκτικά και με τα σωστά κριτήρια. Είτε μέσω τουριστικής πλατφόρμας τύπου booking.com και tripadvisor, είτε με απευθείας κράτηση από την ιστοσελίδα του ιδίου του ξενοδοχείου, είτε μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέξουν συγκεκριμένα στοιχεία στο κατάλυμα, ανάλογα και με τις ανάγκες τους. Σε περίπτωση που η διαμονή είναι σε προορισμό του εξωτερικού, εκεί είναι σημαντικός ο ρόλος του ταξιδιωτικού πράκτορα.

Μιλώντας στην «Κ» η αντιπρόεδρος του Top Kinisis και πρώην πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας Έλενα Τάνου, ανέφερε ότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας έχει ιδίαν γνώση για το προϊόν είτε είναι ξενοδοχείο είτε άλλο κατάλυμα το οποίο θα προωθήσει στους ενδιαφερόμενους. Ειδικότερα μετά τον κορωνοϊό όπως ανέφερε, οι κρατήσεις θα πρέπει να γίνονται με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή σε σχέση με τα μέτρα που εφαρμόζει το κατάλυμα ή γενικότερα ο προορισμός, ώστε ο επισκέπτης να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

1. Καλή έρευνα

Είναι ίσως η καλύτερη εγγύηση ότι η επιλογή του καταλύματος ήταν τελικά η σωστή. Ο ενδιαφερόμενος δεν πρέπει να μένει στο φαίνεσθαι του ξενοδοχείου. Όπως επισημαίνει η κα Τάνου, οι φωτογραφίες στις διάφορες ιστοσελίδες και πλατφόρμες να είναι παραπλανητικές, όπως επίσης και η περιγραφή των παρεχόμενων διευκολύνσεων και υπηρεσιών και το πώς αυτές διαμορφώνουν τελικά το κόστος διαμονής. Είναι σημαντικό λοιπόν πριν την κράτηση να γίνει έρευνα των κριτικών. Έτσι μπορείς να ελέγξεις στοιχεία όπως τα επίπεδα καθαριότητας του καταλύματος, το επίπεδο του φαγητού, της εξυπηρέτησης των πελατών κ.ο.κ. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει καταλύματα με κριτήριο την κατάταξη του καταλύματος (3, 4, 5 αστέρων) και τις καλές κριτικές ( καταλύματα με βαθμολογίες 8+, 9), ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το word of mouth- τα σχόλια όσων έχουν ήδη επισκεφθεί το κατάλυμα και έχουν ίδιαν εμπειρία για τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις που παρέχει.

2. Τοποθεσία

Το πού βρίσκεται το ξενοδοχείο, ή γενικότερα το κατάλυμα έχει τη δική του σημασία. Ένα κεντρικό σημείο στην πόλη ή δίπλα στην θάλασσα ή κοντά σε υπηρεσίες μπορεί να γλυτώσει πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις του επισκέπτη, ανάλογα και με τις ανάγκες του. Για παράδειγμα ένα πιο κεντρικό σημείο ίσως να είναι πιο πρακτικό για οικογενειακές διακοπές, ή και για παρέες. Φυσικά ένα ξενοδοχείο λίγο πιο έξω από την πόλη προσφέρει άλλα χαρακτηριστικά και προσφέρεται για περισσότερη χαλάρωση και ηρεμία.

3. Κοινόχρηστοι χώροι

Αν οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στους χώρους του ξενοδοχείου, είναι επίσης σημαντικοί οι κοινόχρηστοι χώροι και οι επιλογές που διαθέτει το κατάλυμα. Εστιατόριο, μπαρ, παιδότοπο, πισίνες, γυμναστήριο και υπηρεσίες σπα.

4. Καθαριότητα

Ήταν πάντα στο τοπ 5 των κριτηρίων για την επιλογή καταλύματος, ωστόσο λόγω κορωνοϊού απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να δώσουν τα reviews του ξενοδοχείου.

5. Δωρεάν Wi-Fi

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες για δωρεάν internet είναι απαραίτητες ανεξάρτητα με το στυλ του επισκέπτη, λόγω της χρήσης των social media, για επικοινωνία, ενημέρωση κ.ο.κ. Ακόμη περισσότερο πλέον, με το online check in και το online room service που έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν αριθμός καταλυμάτων, η υπηρεσία του δωρεάν διαδικτύου είναι μάλλον υποχρεωτική για ένα κατάλυμα. Ωστόσο είναι σημαντικό η υπηρεσία να παρέχεται απρόσκοπτα, χωρίς διακοπές, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Το ίδιο και οι υπηρεσίες κλιματισμού (και θέρμανσης τον χειμώνα). Μια βόλτα από τα reviews του ξενοδοχείου μπορεί να πείσει, ή και πάλι, όχι.

Διακοπές με επιδότηση και εκπτώσεις

Όσοι έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν να κλείσουν διακοπές στην Κύπρο μέσα από το πρόγραμμα επιδοτημένων διακοπών του Υφυπουργείου Τουρισμού, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα καταλύματα που συμμετέχουν στο σχέδιο συνήθως έχουν συνήθως ένα προκαθορισμένο τύπο των δωματίων τα οποία διαθέτουν στις κρατήσεις που γίνονται μέσω του προγράμματος. Δηλαδή ναι μεν υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά τα δωμάτια που παραχωρούνται είναι συνήθως τα standard δίκλινα δωμάτια και λιγότερο προνομιακά σε σχέση με την θέα και τις ανέσεις. Πέραν της έκπτωσης που παρέχουν μέχρι τέλος Ιουλίου τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν ολόχρονα μια μικρή έκπτωση γύρω στο 8% για κρατήσεις που γίνονται απευθείας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της δικής τους ιστοσελίδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση