ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διακοπές με επιδότηση για το τριήμερο του κατακλυσμού

Επεκτείνεται το σχέδιο ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού με απόφαση Υπουργικού από Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επεκτείνεται το σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού από τον Ιούνιο μέχρι τέλος Νοεμβρίου με εξαίρεση τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το σχέδιο θα ισχύει και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις 19-21 Ιουνίου.

Στο υφιστάμενο σχέδιο το οποίο είναι σε ισχύ μέχρι τέλος του Μάη οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο σχέδιο είναι γύρω στις 200 ενώ εφόσον επιθυμούν θα πρέπει να δηλώσουν εκ νέου τη συμμετοχή τους από την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα καλύπτει το 35% της διανυχτέρευσης με ελάχιστη τιμή διανυχτέρευσης τα 60 ευρώ.
Πρόκειται για μια προσπάθεια προώθησης του εγχώριου τουρισμού κάτι που κρίνεται αναγκαίο μετά και την πολύμηνη απαγόρευση των διανυχτερεύσεων για τους Κύπριους στα ξενοδοχεία. Μιλώντας στην «Κ» ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε ότι μέσα στο σχέδιο περιλαμβάνονται μήνες όπως ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβρης όπου οι οποίοι προσφέρονται για διακοπές και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο από τους ξενοδόχους όσο και από το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διαμονή στα ξενοδοχεία είναι απαραίτητη η προσκόμιση αποδεικτικού εμβολιασμού, PCR ή Rapid test 72 ωρών και αποδεικτικό νόσησης με τον ιό τους τελευταίους έξι μήνες, προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο corona pass.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση