ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαψεύδει η Τρ. Κύπρου δημοσιεύματα για συγχώνευση με Εθνική Τράπεζα

Πληροφορίες για πιθανότητα μετοχικής συνεργασίας των δύο τραπεζών υπάρχει από το καλοκαίρι του 2021

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Για συγχώνευση της Τράπεζας Κύπρου με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κάνουν λόγο Ελληνικά ΜΜΕ.Πληροφορίες για πιθανότητα μετοχικής συνεργασίας των δύο τραπεζών υπάρχει από το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο φαινόταν να είχε «παγώσει» το όλο ζήτημα.

Αναφορικά με το ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ και συγκεκριμένα του enikonomia.gr, πηγές της Τράπεζας Κύπρου δήλωσαν στην «Κ» πως οι πληροφορίες για συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα δεν ευσταθούν. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enikonomia.gr τη συγχώνευση των δύο τραπεζών θα ακολουθήσει και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Αυτός θα περιορίσει τη συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα αλλά και του Ρώσου μέτοχου στην Τράπεζα Κύπρου, του Viktor Vekselberg που κατέχει ποσοστό 9,27% και βρίσκεται σε καθεστώς κυρώσεων από το 2018.

Εάν προχωρήσει όποια συνεργασία μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, θα είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο που θα συμβαίνει μεταξύ κυπριακής και ελληνικής τράπεζας.

Την αρχή έκανε η Eurobank που το καλοκαίρι του 2021 μπήκε με 12,6% στην Ελληνική Τράπεζα.

Με ζημιές ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου τη Δευτέρα και το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, με €52.811,90 (πτώση 1,67%).

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών άνω του -1% κινούνται οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ