ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Δοκιμαστική υπηρεσία ενοικίασης ρούχων από H&M στη Σουηδία

Η ενοικίαση ρούχων είναι μια νέα μόδα που επεκτείνεται ραγδαία από τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας μια εναλλακτική πρόταση για καταναλωτές που

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μια νέα υπηρεσία ενοικίασης ρούχων θα δοκιμάσει πιλοτικά η σουηδική εταιρεία H&M, καθώς η βιομηχανία μόδας δέχεται όλο και περισσότερες επικρίσεις κατηγορούμενη ότι ρυπαίνει υπερβολικά και ότι παράγει πολλά απόβλητα κατά τη διαδικασία κατασκευής των ενδυμάτων.

Η ενοικίαση ρούχων είναι μια νέα μόδα που επεκτείνεται ραγδαία από τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας μια εναλλακτική πρόταση για καταναλωτές που επιθυμούν να αλλάζουν συχνά τα ρούχα που φορούν αλλά με μικρότερο κόστος απ’ ό,τι αν τα αγόραζαν. Από το Σάββατο (30/11), οι πελάτες της H&M θα μπορούν να ενοικιάζουν ρούχα έναντι 33,3 ευρώ την εβδομάδα από το ανακαινισμένο κατάστημα της εταιρείας στην πλατεία Σεργκελς Τοργκ στο κέντρο της Στοκχόλμης. Η H&M ακολουθεί το παράδειγμα των Banana Republic (θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας GAP) και της επίσης αμερικανικής Urban Outfitters, που είχαν εγκαινιάσει νωρίτερα φέτος υπηρεσίες ενοικίασης ρούχων, επιθυμώντας να αυξήσουν την παρουσία τους σε μια αγορά με πωλήσεις 1 δισ. δολαρίων παγκοσμίως το 2018. Παράλληλα, ιστοσελίδες όπως οι Vinted (πώληση μεταχειρισμένων ρούχων) και Hurr (ενοικίαση ρούχων) επεκτείνουν την παρουσία τους στην Ευρώπη ανταγωνιζόμενες εταιρείες όπως οι H&M και Zara.

Οι πελάτες που θέλουν να ενοικιάσουν ρούχα της H&M θα μπορούν να επιλέγουν μόνο μεταξύ 50 διαφορετικών ενδυμάτων.

Οι πελάτες που θέλουν να ενοικιάσουν ρούχα της H&M θα μπορούν να επιλέγουν μόνο μεταξύ 50 διαφορετικών ενδυμάτων. Η εταιρεία θα αξιολογήσει την πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας σε τρεις μήνες προτού αποφασίσει αν θα την επεκτείνει. «Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ενοικίαση, αλλά εξακολουθούμε να θέλουμε να τη δοκιμάσουμε, να μάθουμε πολλά πράγματα και να κάνουμε αλλαγές και μικροδιορθώσεις», είπε ο Ντάνιελ Κλάσον, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της H&M.

Ωστόσο, ο κ. Σάιμον Ιργουν, αναλυτής της Credit Suisse, δήλωσε στο Bloomberg ότι έχει επιφυλάξεις για το νέο σχέδιο της H&M. «Πραγματικά θα εκπλαγώ αν λειτουργήσει αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βγάζει νόημα αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο με τέτοιες τιμές και τέτοιο εργατικό κόστος». Η βιομηχανία ενδυμάτων παράγει περίπου το 10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων ρύπων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από τους κλάδους των μεταφορών και της ναυσιπλοΐας συνδυαστικά, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η Η&Μ σκοπεύει να έχει αρνητικές εκπομπές αέριων ρύπων μέχρι το 2040, δηλαδή να αντισταθμίσει μέσω διαφόρων μέτρων περισσότερους αέριους ρύπους απ’ όσους παράγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X