ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Δοκιμάζει τα νερά» για πωλήσεις ακινήτων η Tsokkos

Το Συγκρότημα ενδέχεται να παρουσιάσει περαιτέρω αρνητικά αποτελέσματα και περιορισμένη ρευστότητα λόγω του πολέμου

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η Tsokkos δηλώνει πως είναι σε εγρήγορση εάν και εφόσον χρειασθεί να πωλήσει ακίνητη περιουσία που ανήκει στο Συγκρότημα, ώστε να εξασφαλίσει ταμειακές ροές σε περίπτωση ανάγκης.

Στο πλαίσιο παρουσίασης των οικονομικών της αποτελεσμάτων η Tsokkos, τονίζει πως η Διεύθυνση έχει επισπεύσει την μελέτη για τους τρόπους άμεσης αξιοποίησης της ακίνητης ιδιοκτησίας τους Συγκροτήματος και τις διαδικασίες, καθώς επίσης και τις προσπάθειες αξιοποίησης ή/και διάθεσης ακίνητης περιουσίας που ανήκει στο Συγκρότημα σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, τα οποία θα διασφαλίσουν στο Συγκρότημα τις απαραίτητες ταμειακές ροές σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως τονίζει στα αποτελέσματα του 2021 η Tsokkos, η Διεύθυνση έχει αξιολογήσει την εμπορική δραστηριότητα και τις σχετικές ταμειακές ροές, χρησιμοποιώντας αναθεωρημένες υποθέσεις και ενσωματώνοντας αρνητικά σενάρια στην αξιολόγηση των πραγματικών και δυνητικών χρηματοδοτικών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση τουρισμού και ως συνεπακόλουθο τη μειωμένη πληρότητα των ξενοδοχείων. Σημειώνει δε, πως, οι προϋπολογισμοί πέραν των πιο πάνω, προϋποθέτουν την συμφωνία με τα τραπεζικά ιδρύματα όσον αφορά την αναδιοργάνωση των δανείων και την επιπρόσθετη ρευστότητα μέσω της αναστολής πληρωμής των δόσεων κεφαλαίου για το 2022.

Όπως επισημαίνει στα αποτελέσματά της, ανάλογα με τη διάρκεια της διαμάχης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και την αναμενόμενη αρνητική επίδραση στις εργασίες, το Συγκρότημα ενδέχεται να παρουσιάσει περαιτέρω αρνητικά αποτελέσματα και περιορισμένη ρευστότητα και να αναγνωρίσει απομειώσεις στα περιουσιακά του στοιχεία το 2022. Η διεύθυνση του Συγκροτήματος αξιολογεί σε συνεχή βάση όλες τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να έχουν στη μελλοντική χρηματοοικονομική επίδοση, τις ταμειακές ροές και τη χρηματοοικονομική θέση του Συγκροτήματος.

Σημειώνεται πως, η καθαρή ζημιά για το 2021 ανέρχεται σε 9,04 εκατ. ευρώ, έναντι 18,3 εκατ. καθαρής ζημιάς το 2020. Η μείωση των ζημιών σε σχέση με το 2020 από 18 εκατ. σε 9 εκατ., οφείλεται στη λειτουργία περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων του συγκροτήματος σε σχέση με την αντίστοιχη του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση