ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δωρεάν Διαδικτυακά μαθήματα για Αειφορία στον κλάδο Τουρισμού

Πρόκειται για πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το έργο I-STARS

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Σε μια εποχή όπου οι παγκόσμιες συζητήσεις επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ο αειφόρος τουρισμός έχει καταστεί κεντρικό στοιχείο της τουριστικής βιομηχανίας. Η αειφορία στον τουρισμό περιστρέφεται γύρω από την ιδέα του μετριασμού των αρνητικών επιπτώσεων των ταξιδιών στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινότητες, δίνοντας έμφαση σε υπεύθυνες και ηθικές πρακτικές.

Το ΚΕΒΕ μέσα από το ευρωπαϊκό έργο I-STARS (https://ccci.org.cy/istars-project/) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης 6 δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων που θα βοηθήσουν την τουριστική σας επιχείρηση να γίνει πιο αειφόρα, μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης I-STARS https://istars.talentlms.com/.

Τα διαδικτυακά μαθήματα I-STARS επικεντρώνονται στα πιο κάτω θέματα:

  • Διαχείριση ενέργειας
  • Διαχείριση νερού
  • Διαχείριση αποβλήτων
  • Διαχείριση αποβλήτων τροφίμων
  • Συμμετοχικότητα ενδιαφερομένων μερών
  • Αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

 Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις ή εμπειρία για να συμμετάσχετε στο ταξίδι μάθησης I-STARS. Τα μαθήματα αυτά, σηματοδοτούν ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην προώθηση της περιβαλλοντικής διαχείρισης και των πρακτικών υπεύθυνου τουρισμού.

Ευελιξία: Αυτά τα μαθήματα είναι εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να προσαρμόσουν την μαθησιακή τους εμπειρία σύμφωνα με το πρόγραμμά τους. Οι συμμετέχοντες μπορούν έτσι να ολοκληρώσουν τα μαθήματα με τους δικούς τους ρυθμούς, στο χρόνο που τους εξυπηρετεί, και στην άνεση του χώρου τον οποίον έχουν επιλέξει.

Πολυγλωσσική Εκπαιδευτική Εμπειρία: Τα διαδικτυακά μαθήματα I-STARS είναι διαθέσιμα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν πολλαπλές γλώσσες κατά τη διαδικασία εγγραφής τους στο κάθε μάθημα.

Διάρκεια: Το κάθε μάθημα I-STARS σχεδιάστηκε με προσοχή ώστε να διαρκεί περίπου 4 ώρες, συν μια επιπλέον ώρα αφιερωμένη στα διαδικτυακά κουίζ. Αυτό εξασφαλίζει μια εμπεριστατωμένη κατανόηση της κάθε πτυχής της βιωσιμότητας.

 Πιστοποιητικό παρακολούθησης: Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν την πρόοδό τους μέσω ενσωματωμένων κουίζ. Ένα ελάχιστο ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 75% απαιτείται σε αυτά τα κουίζ ώστε να λάβουν οι συμμετέχοντες το αντίστοιχο Πιστοποιητικό. Η δυνατότητα επανάληψης των κουίζ εξασφαλίζει τον κύριο στόχο των μαθημάτων αυτών, ο οποίος είναι η απόκτηση γνώσεων.

Συνεχής Υποστήριξη: Παρά τον διαδικτυακό χαρακτήρα της εκπαίδευσης, το I-STARS παρέχει υποστήριξη μέσω των εταίρων της κάθε χώρας. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να επικοινωνούν τις όποιες απορίες τους, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα συνεργατικό και ελκυστικό περιβάλλον μάθησης.

Συμμετάσχετε στο Κίνημα προς την Βιωσιμότητα: Είστε έτοιμοι να κάνετε τη διαφορά; Εγγραφείτε τώρα στο https://istars.talentlms.com/index.

 Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα I-STARS στο ΚΕΒΕ, τηλ. 22889840.

 Ακολουθήστε το I-STARS στο Facebook και το LinkedIn.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση