ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δόθηκαν άδειες για 7.000 θέσεις εργασίας σε εταιρείες υψηλής εξειδίκευσης το 2022

Όσα είπε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus

ΚΥΠΕ

Η πολιτική παραχώρησης φορολογικών κινήτρων σε ξένες εταιρείες τεχνολογίας φέρνει αποτελέσματα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Invest Cyprus Ευγένιος Ευγενίου, τονίζοντας πως φέτος έχουν εγκριθεί 7.000 άδειες εργασίας σε άτομα υψηλής εξειδίκευσης που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

«Ενδεικτικά, το 2022 ο αριθμός των αδειών εργασίας που δόθηκαν σε σχέση με άτομα υψηλής εξειδίκευσης για εταιρείες οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υφυπουργείο Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής και πέρασαν μέσα από την μονοθυρική υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου είναι της τάξης 7.000», ανέφερε ο κ. Ευγενίου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων.

Όπως είπε, αυτοί οι άνθρωποι κάποιοι είναι ήδη Κύπρο ή είναι στην διαδικασία να έλθουν, ζουν, εργάζονται πληρώνονται εδώ, καταναλώνουν εδώ στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία και συνεισφέρουν στην κυπριακή οικονομία.

Υπογράμμισε ωστόσο πως το σημαντικότερο είναι ότι αυτό το οικοσύστημα όταν μεγαλώσει και άλλο και αποκτήσει ένα κρίσιμο μέγεθος, θα αρχίσει πλέον να συνδέεται πιο αποτελεσματικά με την ντόπια αγορά εργασίας. «θα αρχίσει δηλαδή η μεταφορά γνώσης από αυτούς τους ανθρώπους στους Κύπριους εργαζομένους θα γίνει σύνδεση με τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα, τα πανεπιστήμια τα σχολεία μας, ήδη πάρα πολλοί Κύπριοι εργάζονται σε αυτό τον τομέα», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Data Art, εταιρείας εξέλιξης λογισμικών, η οποία ανακοίνωσε ότι θα φέρει 50 άτομα από το εξωτερικό και θα προσλάβει και άλλους 50 Κύπριους.

«Είναι κάτι που κτίζεται σιγά σιγά, μεγαλώνει και αν μείνουμε επικεντρωμένοι και προσηλωμένοι πιστεύω θα φέρει ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Ευγενίου.

Ο κ. Ευγενίου έκανε λόγο για ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις όσον αφορά την προσέλκυση εταιρειών τεχνολογίας για να μεταφέρουν και να δημιουργήσουν τη βάση τους στην Κύπρο, επικαλούμενος τα στοιχεία του FDI Intelligence τα οποία καταγράφουν μια «εντυπωσιακή αύξηση των επενδύσεων σε λογισμικό και πληροφορική, η οποία αγγίζει το 600% το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019».

Η Κύπρος, κατέληξε, «συγκαταλέγεται στις δέκα κορυφαίες χώρες που ξεχωρίζουν για τη ανάκαμψη των επενδύσεων μετά την πανδημία, καθώς οι ξένες άμεσες επενδύσεις καταγράφουν αύξηση 150% το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση