ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΣΜΚ: Επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας παρά την αυξημένη ζήτηση

Καμία ανησυχία για την τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα λέει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο, έχουν αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο σε καμία περίπτωση η ζήτηση δεν κινείται στα όρια των δυνατοτήτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διαβεβαιώνει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου. Απόψεις που ενισχύονται από τα δεδομένα παραγωγής και ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας για μια μέρα, από τις πιο θερμές με βάση τα δεδομένα της περσινής περιόδου.

Με στοιχεία του ΔΣΜΚ, η μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας παρατηρήθηκε στις 2 η ώρα του μεσημέρι. Εκείνη την ώρα η κατανάλωση ανήλθε στα 915 MW. Την ίδια ώρα η παραγόμενη ενέργεια που ήταν στην διάθεση του ΔΣΜΚ, κινείτο στα ίδια επίπεδα για να αυξηθεί στη συνέχεια όταν η ζήτηση υποχωρούσε. Στο ερώτημα εάν ο ΔΣΜΚ ήταν σε θέση να ικανοποιούσε μεγαλύτερη ζήτηση από την ανώτερη που καταγράφηκε σήμερα, η απάντηση ήταν θετική.

Όπως υποστηρίζεται, οι δυνατότητες του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (μονάδες παραγωγής, φωτοβολταϊκά, βιομάζα, αιολικά) είναι μεγαλύτερες της ζήτησης ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες, όπως η σημερινή. Συγκεκριμένα το σύστημα παραγωγής είναι σε θέση να παράγει 1350 MW, δηλαδή 435 MW μεγαλύτερο φορτίο ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τα σημερινά δεδομένα. Στο ΔΣΜΚ εκτιμούν πως τις επόμενες ημέρες η ζήτηση θα υποχωρήσει μιας και οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας δείχνουν υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Διεύθυνση της K. Treppides & Co Ltd είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το διορισμό των ακόλουθων Συμβούλων στο Διοικητικό και Διευθυντικό Συμβούλιο με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2020.

Ανακοίνωση Διορισμού Εκτελεστικών Συμβούλων, Διοικητικών Συμβούλων και Ανώτερου Διευθυντή στην K. Treppides & Co Ltd

Πιστή στην δέσμευσή της για οργανική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας ηγετικών προσωπικοτήτων που προέρχονται από την ανάπτυξη ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ