ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

EasyBoat: Η νέα πλατφόρμα του Sir Στέλιος για διακοπές με γιοτ

Το επόμενο βήμα είναι το λανσάρισμα εφαρμογής της πλατφόρμας για smartphones

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα εναλλακτικό τρόπο διακοπών έρχεται να προτείνει ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου. Λίγους μήνες μετά τη μείωση του ποσοστού του στην easy Jet, την εταιρεία την οποία ο ίδιος ίδρυσε, ο επιχειρηματίας έκανε τον Μάρτιο άνοιγμα σε ένα διαφορετικό και καινούργιο πεδίο, συμμετέχοντας ως ο βασικός επενδυτής στην 1η πλατφόρμα διακοπών με γιοτ και σκάφη. Πρόκειται για την easyBoat, εταιρεία η οποία ιδρύηθηκε από τον εξ Ελλάδος επιχειρηματία Αλέξανδρο Νάστο και είχε αρχικά την ονομασία BoatRadar, ενώ στη συνέχεια εισήλθε στον όμιλο easyGroup. 

Στην ουσία πρόκειται για πλατφόρμα αντίστοιχη του booking.com για τα ξενοδοχεία και της πλατφόρμας skyscanner στην κατηγορία των πτήσεων.

Τον Μάρτιο του 2022, η πλατφόρμα ξεκίνησε επίσημα και άρχισε να εξυπηρετεί τους πρώτους πελάτες της. Η πλατφόρμα προσφέρει άμεσα επιλογές ναύλωσης διαφόρου τύπου σκαφών, από catamaran μέχρι jet sk, συγκρίνοντας τιμές, σε περισσότερες από πενήντα χώρες, μεταξύ αυτών και η Κύπρος. Σημειώνεται ότι για κάθε επιτυχή κράτηση μέσω της πλατφόρμας, η εταιρεία easyboat κερδίζει ποσοστό 12%. Το επόμενο βήμα για την easyBoat είναι το λανσάρισμα εφαρμογής της πλατφόρμας για κινητά και επέκτασης των προσφερόμενων υπηρεσιών της και εκτός περιοχής Μεσογείου. 

Το target group

Η πλατφόρμα απευθύνεται κυρίως σε καλοκαιρινούς παραθεριστές που επιλέγουν να κάνουν διακοπές στη θάλασσα, συνήθως οικογένειες, παρέες φίλων ή ζευγάρια που αναζητούν μια εναλλακτική τουριστική εμπειρία. Η αγορά ναύλωσης σκαφών αναψυχής ενισχύθηκε την περίοδο της πανδημίας, αφού θεωρήθηκε ότι προσέφερε μια εναλλακτική και ασφαλέστερη εμπειρία διακοπών. Ταυτόχρονα, η αγορά απολάμβανε μια θετική τάση της νέας γενιάς που αναζητούσε «εμπειρίες» στις παραδοσιακές γιορτές. Οι νεότεροι ταξιδιώτες, οι Millennials και η Gen-Z, αναμένεται να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 27 δισ. ευρώ το 2027, καταγράφοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 7%.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση