ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκαίνια της πρώτης μπουτίκ Damiani στη Λεμεσό

Ο όμιλος Damiani μετράει σήμερα περισσότερες από 90 μπουτίκ παγκοσμίως, εκ των οποίων η μία βρίσκεται στην Κύπρο

Της Άννας Πολυβίου

Ο ιταλικός, πολυτελής όμιλος κοσμημάτων Damiani, γιορτάζει φέτος 100 χρόνια λειτουργίας, δηλώνοντας μια ισχυρή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης ιστορίας του στο χώρο της χρυσοχοΐας, της λάμψης, των διαμαντιών, των πολύτιμων λίθων και των μαργαριταριών.

Η πορεία της εταιρείας Damiani είναι πραγματικά ισχυρή. Είναι μια ιστορία οικογενειακής παράδοσης, με πάθος για την τέχνη της χρυσοχοΐας και αγάπη για την υψηλή ποιότητα δημιουργίας και σχεδιασμού κοσμημάτων. Ιδρύθηκε από τον Enrico Grassi Damiani, το 1924 στη Valenza της Ιταλίας, μέσα στην καρδιά της περιοχής των χρυσοχόων. Χάρη στην ικανότητά του και τη δεξιοτεχνία στη χρυσοχοΐα, ο Enrico έγινε πολύ γρήγορα γνωστός κοσμηματοποιός, στον οποίο οι εύπορες και ευγενείς οικογένειες της εποχής απευθύνονταν για τη δημιουργία μοναδικών, πολύτιμων κομματιών, αληθινά αριστουργήματα υψηλής ποιότητας και δημιουργίας. Ο γιος του Enrico, Damiano, ανέλαβε και ηγήθηκε της Damiani από το 1960-1990. Κατάφερε να εξελίξει την εταιρεία, ενώ παράλληλα υιοθέτησε νέες στρατηγικές μάρκετινγκ και διαφήμισης. Η δημιουργικότητά του και οι πρωτοποριακές του ιδέες άνοιξαν τον δρόμο για βαθιές αλλαγές, οι οποίες επηρέασαν τον σχεδιασμό των κοσμημάτων, δημιουργώντας νέες τάσεις σε αυτά και κάνοντάς τα όλο και πιο εκλεπτυσμένα, κατακτώντας έτσι ένα μεγαλύτερο και πιο διεθνές κοινό.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Damiani μετατράπηκε από μια οικογενειακή επιχείρηση σε διεθνή, καθιερώνοντας σταδιακά την παρουσία της στον χώρο της υψηλής χρυσοχοΐας στον κόσμο. Το 2001, η εταιρεία άρχισε να πουλά προϊόντα στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ μέχρι το 2003 είχε 25 καταστήματα, στην Ιταλία, την Ασία και τις ΗΠΑ. Μετά τον Damiano, η εταιρεία πέρασε στα τρία παιδιά του, Guido, Silvia και Giorgio, τα οποία επέλεξαν να συνεχίσουν να ακολουθούν την εξελικτική πορεία και την αριστεία της οικογενειακής επιχείρησης.

Σήμερα, η Damiani συνεχίζει να ξεχωρίζει στον κόσμο του κοσμήματος και της υψηλής ποιότητας σχεδιασμού, σημειώνοντας τη δική της μοναδική ιστορία ανάμεσα στις μεγαλύτερες επωνυμίες κοσμημάτων παγκοσμίως. Εξακολουθώντας να έχει τη βάση στη Valenza, ο όμιλος Damiani συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε ο Enrico Damiani, τις μοναδικές δημιουργίες με την εκλεπτυσμένη δεξιοτεχνία και τα εντυπωσιακά σχέδια. Ο όμιλος Damiani μετράει σήμερα περισσότερες από 90 μπουτίκ παγκοσμίως, εκ των οποίων η μία βρίσκεται στην Κύπρο, ενώ ο όμιλος διαθέτει έξι brands: 1. Damiani, 2. Salvini, 3. Bliss, 4. Calderoni, 5. Rocca, και 6. Venini.

Η Damiani στην Κύπρο

Τα εγκαίνια της πρώτης μπουτίκ Damiani στην Κύπρο πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024

Τα εγκαίνια της πρώτης μπουτίκ Damiani στην Κύπρο πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024, με την παρουσία του Giorgio Damiani, στο City of Dreams Mediterranean στη Λεμεσό, σε έναν χώρο εξίσου πολυτελή και κομψό, όσο και ίδια η εταιρεία. Στο πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης, στο City of Dreams Mediterranean, οι λάτρεις της υψηλής ποιότητας χρυσοχοΐας μπορούν να δουν από κοντά και να προμηθευτούν τα πολυτελή κοσμήματα και ρολόγια της Damiani. Στην εκδήλωση των εγκαινίων, οι εκλεκτοί καλεσμένοι που έδωσαν το παρών τους, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τις ξεχωριστές δημιουργίες μέσα από την έκθεση που υπήρχε, απολαμβάνοντας μία ιδιαίτερη και πολυτελή εμπειρία.

Η Damiani στην Κύπρο λειτουργεί σε συνεργασία με την εταιρεία Vassos Eliades Ltd, η οποία είναι γνωστή για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που προμηθεύεται και για τις συνεργασίες της με μεγάλα brands ανά το παγκόσμιο. Με το άνοιγμα της πρώτης μπουτίκ Damiani στην Κύπρο, η Damiani επιβεβαιώνει την ισχυρή της στρατηγική επέκταση και σταθεροποιεί τη θέση της στη Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη απήχηση του ομίλου, η οποία επιτυγχάνεται μέσω των συνεχών επενδύσεων και των νέων ανοιγμάτων καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άννας Πολυβίου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση