ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκλεισε το μάτι σε κυπριακή start up η Y Combinator

Στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της αμερικανικής εταιρείας η εταιρεία προστασίας δεδομένων Malloc, τέλος Αυγούστου παρουσιάζει σε επενδυτές

Της Μαρίας Ηρακλέους

Πριν από ένα χρόνο, το 2020, η Μαρία Τερζή, η Άρτεμις Κοντού και η Λίζα Χαραλάμπους δημιούργησαν μαζί μια νέα start up εταιρεία- την Malloc. Όπως περιγράφει στην «Κ» η Μαρία Τερζή, πρόκειται για εταιρεία λογισμικού η οποία έχει ως στόχο την ασφάλεια των δεδομένων σε κινητές συσκευές. Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής κυκλοφόρησε πριν από τέσσερις μήνες και είναι διαθέσιμη για τα κινητά τηλέφωνα για λογισμικό Android. Μέσα σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων μηνών αναφέρει, οι ενεργοί χρήστες έφτασαν κιόλας τους 80 χιλιάδες. Μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης της εφαρμογής, η start up από την Κύπρο, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της αμερικανικής Y Combinator- εταιρείας η οποία επενδύει μέσω του προγράμματος της, σε start ups εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Την είδηση ανακοίνωσαν χθες στα social media της εταιρείας.

Το πρόγραμμα της Y Combinator ξεκίνησε τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τέλος του Αυγούστου. Ακολούθως θα υπάρχει παρουσίαση των startups εταιρειών σε επενδυτές, η οποία φέτος λόγω κορωνοϊού θα γίνει διαδικτυακά. Πρόκειται για διαδικασία η οποία προσφέρει τεράστιες προοπτικές στην κυπριακή start up. Από το 2005, έτος ίδρυσης της, η Y Combinator έχει χρηματοδοτήσει πέραν των δύο χιλιάδων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Airbnb, του Dropbox, του Twitch και του Reddit ενώ σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επενδύει σε κυπριακή startup.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση