ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:46
 

Εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά επιστημόνων – 8η εισδοχή φοιτητών

Στην ετήσια εκδήλωση υποδοχής, οι φοιτητές έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και ξεναγήθηκαν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας την πορεία καινοτομίας στον τομέα της εκπαίδευσης της νέας γενιάς επιστημόνων, η μεταπτυχιακή σχολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) προχωρά στο 8ο της ακαδημαϊκό έτος. Κύπριοι και ξένοι φοιτητές οι οποίοι πληρούν τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές εισδοχής, εντάχθηκαν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο δυναμικό του Ινστιτούτου και της Σχολής.

Στην ετήσια εκδήλωση υποδοχής, οι φοιτητές έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και ξεναγήθηκαν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του ΙΝΓΚ, ένας χώρος ο οποίος θα τους γίνει οικείος, αφού το εκπαιδευτικό μοντέλο της ΣΜΙΚ συνδυάζει διδακτέα μαθήματα μαζί με έρευνα στις πραγματικές συνθήκες των εργαστηρίων και κλινικών του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ, με γλώσσα διδασκαλίας την Αγγλική, προσφέρονται σε επίπεδο Μάστερ (MSc) στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Τα διδακτορικά προγράμματα (PhD) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής και Νευροεπιστήμης.

Συνδυάζοντας τους τρεις πυλώνες του Ινστιτούτου – Έρευνα – Υπηρεσίες – Εκπαίδευση - η ΣΜΙΚ αντλεί από την τριαντάχρονη εμπειρία του ΙΝΓΚ, για να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά επιστημόνων, ενώ διευρύνει τους ορίζοντες τους, εκθέτοντάς τους στις πρωτοποριακές τάσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Οι ερευνητικές διατριβές των φοιτητών εκπονούνται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, δίνοντας τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Αποφοιτώντας από τη Σχολή, οι φοιτητές έχουν ήδη στο βιογραφικό τους πολύτιμη εμπειρία καθώς και τη σφραγίδα διεθνούς κύρους του ΙΝΓΚ. Αποδεδειγμένα, οι απόφοιτοι της ΣΜΙΚ μπορούν να ανταγωνιστούν διεθνώς, με εφόδια τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία που αποκτούν μέσα από ένα ζωντανό και πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Όλα τα μαθήματα της ΣΜΙΚ περιλαμβάνουν μαθησιακούς και εργασιακούς/επαγγελματικούς στόχους, για μια ολοκληρωμένη προετοιμασία των φοιτητών, οι οποίοι μπαίνοντας στην αγορά εργασίας είναι πλέον έτοιμοι να συνεισφέρουν ουσιαστικά.

Η ΣΜΙΚ έχει λάβει όλες τις εγχώριες διαπιστεύσεις, καθιστώντας τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που εκδίδει, ως ισότιμους με πανεπιστημιακούς. Επιπλέον διαπιστεύσεις έχουν αποκτηθεί από ξένες/τρίτες χώρες (Κίνα, Ομάν, Ιορδανία).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα της ΣΜΙΚ:
Γραφείο Εκπαίδευσης 22 392840 / csmm@cing.ac.cy / www.cing.ac.cy/csmm/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X