ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:09
 

Εκπέμπουν «SOS» λόγω κορωνοϊού οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Ζητούν από κυβέρνηση οικονομική βοήθεια, για να κρατηθούν στη ζωή όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στο «χείλος της οικονομικής καταστροφής» βρίσκονται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρώτον από τις ακυρώσεις και δεύτερον από την έλλειψη καινούργιων κρατήσεων. Τουλάχιστον αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Βασίλης Σταματάρης, κατά την Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα «Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ταξιδιωτική κίνηση». Οι μέχρι τώρα πρόχειρες εκτιμήσεις δείχνουν μείωση στις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων ύψους 30 εκατ. ευρώ. 

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ζητούν οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση και να εξαγγείλει κάποια μέτρα τα οποία θα «κρατήσει ζωντανό» τον κλάδο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Αν και οι επιχειρήσεις έχουν περιθώρια αντίδρασης και μπορούν να αντέξουν για 2 – 3 μήνες, βλέπουν πως εκτός από το Μάρτιο και τον Απρίλιο που αποδεδειγμένα έχουν επηρεαστεί, αναμένεται να έχει την ίδια τύχη και ο Μάιος.

Ο Πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων τόνισε δε, πως, δεν γίνεται λόγος για παραπανίσια χρήματα, αλλά για βοήθεια με την οποία θα καταστεί δυνατόν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους τα γραφεία και να μην αναγκαστούν να απολύσουν εργατικό δυναμικό.

Οι περισσότερες εταιρείες, όπως συμπλήρωσαν και άλλα μέλη του Συνδέσμου, είναι οικογενειακές και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Από πλευράς του ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Άκης Κελεμπέσιης, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που φτάνει σε σημείο να διεκδικήσει οικονομική στήριξη, με τον κλάδο να πλήττεται πλέον στο ίδιο μέγεθος που πλήττονται οι ξενοδόχοι. «Ο κλάδος των ταξιδιωτικών πρακτόρων απασχολεί 2.000 άτομα. Αυτά που ζητούμε, είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που δικαιούμαστε», κατέληξε.

Ο τουρισμός είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της κυπριακής οικονομίας αφού συνεισφέρει περίπου 2 δισ. ευρώ ετησίως. Ο κ. Σταματάρης σημείωσε πως, ο κλάδος των ταξιδιωτικών πρακτόρων απειλείται με εξαφάνιση λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού. «Δεν γίνονται καινούργιες κρατήσεων, οι μεγάλοι tour operators μειώνουν τις κρατήσεις τους προληπτικά για την περίοδο το καλοκαιριού, ενώ έχουν μειωθεί οι κρατήσεις για συνέδρια, γκρουπ, σχολικών εκδρομών και ταξιδίων από κύπριους πολίτες».

Ακυρώσεις δε, για τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έχουν γίνει ακόμα, δίνοντας μία αισιόδοξη νότα. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα έχουν εντός της ημέρας σύσκεψη με το Υπουργείο Οικονομικών για να δοθεί οικονομική λύση για τους χαμένους μήνες του Μαρτίου και Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X