ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:56
 

Έκθεση και διάσκεψη για το μοντέλο i3, 12 και 13 Ιουνίου 2019

Οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν πιθανούς αγοραστές, συνεργάτες και εταίρους, καθώς και παρόμοιες νεοσύστατες επιχειρήσεις

Newsroom K

Το C.I.I.M –Cyprus International Institute of Management, ολοκλήρωσε με επιτυχία την «Εκπαίδευση για ιδέες, εφευρέσεις και καινοτομίες στην επιχειρηματικότητα - i3». Η Έκθεση και η Διάσκεψη αποτέλεσαν την κατάληξη του διετούς Έργου στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Βαλκανική-Μεσόγειος» Interreg και σε αυτό συμμετείχαν πέντε εταίροι από ισάριθμες χώρες που ένωσαν δυνάμεις για να δημιουργήσουν ένα μοντέλο για την επιχειρηματικότητα, με την έρευνα κορυφαίων θεμάτων και τη δημιουργία στοχευμένων εργαστηρίων κατάρτισης στους ακόλουθους τομείς: Περιβάλλον, Ενέργεια, Τρόπος Ζωής, Τεχνολογία και Τεχνολογία Πληροφοριών. Συνεργάστηκαν οι ακόλουθες πέντε χώρες: Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανία.
Η Διάσκεψη φιλοξενήθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ της Βουλγαρίας, στο όμορφο και ιστορικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας. Πριν από την επίσημη έναρξη, η Διευθύντρια του επικεφαλής εταίρου του Έργου i3 και Διευθύντρια του Οικονομικού Φόρουμ της Βουλγαρίας κα Christina Zlatanova μίλησε για την πορεία του Έργου στην επιτυχία και καλωσόρισε τους επισκέπτες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μετά τη Συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή όλων των εταίρων του έργου, ο καθηγητής Kosyo Stoychev, Πρόεδρος της Επιτροπής «Ιταλία - Βουλγαρία 2013», κήρυξε την έναρξη της Έκθεσης και της Διάσκεψης και παρουσίασε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Σόφιας Dr. Anastas Gerdzhikov, ο οποίος εκφώνησε την εναρκτήρια ομιλία. Ο κ. Boyko Takos, Εκτελεστικός Διευθυντής της Βουλγαρικής Υπηρεσίας Προώθησης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, τόνισε τη σημασία της στήριξης νέων ιδεών για τις Βουλγαρικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και την οικονομία. Στην τελετή έναρξης παρέστη ο Πρέσβης της Κύπρου στη Βουλγαρία κ. Μάριος Κουντουρίδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε το κοινό είχε συνάντηση με την κυπριακή αντιπροσωπεία, την οποία επαίνεσε για τις προσπάθειές της τονίζοντας ότι η δική του παρουσία σε διαφορετικούς πολιτισμούς έχει προσθέσει μεγάλη αξία στη δική του εμπειρία, και το ίδιο είναι εμφανές στα αποτελέσματα του Προγράμματος i3.

H Διάσκεψη και η Έκθεση πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, όπου οι ομάδες από όλες τις χώρες έκαναν σύντομη παρουσίαση του δικού τους θέματος καθώς και στα περίπτερά τους στην Έκθεση. Τις εκδηλώσεις επισκέφτηκαν επενδυτές που ενδιαφέρονται να στηρίξουν την καινοτομία, ακαδημαϊκοί και το κοινό που ενδιαφέρεται για αυτά τα θέματα. Την εποπτεία της κυπριακής ομάδας των παρουσιαστών είχε ο κ. Γεώργιος Τρύφωνος του CIIM. Στην Έκθεση οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν πιθανούς αγοραστές, συνεργάτες και εταίρους, καθώς και παρόμοιες νεοσύστατες επιχειρήσεις, που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του έργου i3. Στις επίσημες παρουσιάσεις του Συνεδρίου, κάθε διευθυντής έργου παρουσίασε μια σφαιρική εικόνα του «θέματός» του τόσο για τα ερευνητικά αποτελέσματα όσο και για τις μελλοντικές ευκαιρίες για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Το Ρόλο του CIIM στο Έργο είχε ο Δρ. Τάκης Στυλιανίδης, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών του CIIM και τον Συντονισμό ο Δρ. George Guirgis, Εκτελεστικός Διεθνών Σχέσεων.

Μετά τις εκδηλώσεις όλοι οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν σε εορταστικό δείπνο - πάρτι, με οικοδεσπότη το Οικονομικό Φόρουμ της Βουλγαρίας, όπου είχαν όλοι την ευκαιρία να εκφράσουν την εκτίμηση τους που αποτέλεσαν μέρος αυτού του τεράστιου έργου, αλλά και να αντικατοπτρίσουν τα πολύτιμα αποτελέσματα που μοιράστηκαν. Από την ίδρυσή του το CIIM έχει ξεχωρίσει στην καινοτομία και σχεδιάζει να οικοδομήσει στην επιτυχία αυτού του Έργου δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για φιλόδοξους, καινοτόμους νέους στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X