ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:20
 

Ελληνική: Εκτός και ο Μιχάλης Σπανός

Αποσύρει την υποψηφιότητα του για προσωπικούς λόγους

Newsroom K

Μετά τους John Charles Chrystal και Youssef A. Nasr,ανακοινώθηκε σήμερα η τρίτη αποχώρηση από την διεκδίκηση θέσης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας. Με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο γνωστοποιήθηκε ότι ο Μιχάλης Σπανός αποσύρει την την υποψηφιότητα του για προσωπικούς λόγους.

Η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας προγραμματίζεται σήμερα στις 11:30.

Σήμερα οι αποφάσεις

Μετά την απόσυρση δύο υποψηφιοτήτων του John Charles Chrystal και του Youssef A. Nasr για προσωπικούς λόγους για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας, οι μέτοχοι της Τράπεζας συνέρχονται σήμερα για να εκλέξουν τα νέα μέλη του ΔΣ. Πιθανοί διοικητικοί σύμβουλοι είναι δεκατρείς, εκ των οποίων οι επτά θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και έξι ως μη ανεξάρτητοι στους οποίους περιλαμβάνονται οι Ιωάννης Μάτσης και Lars Kramer, Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής. Θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής διεκδικούν συνολικά και μετά τις αποχωρήσεις, δεκαεπτά υποψήφιοι.

Πρόκειται για τους Stephen John Albutt, David Whalen Bonanno, Δημήτριος Ευσταθίου, Ειρένα Α. Γεωργιάδου, Lars Kramer, Kristofer Richard Kraus, Ιωάννης Α. Μάτση, Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, Ευριπίδης Α. Πολυκάρπου, Andrew Charles Wynn. Έχει προταθεί επίσης ο Χρίστος Θεμιστοκλέους ως ανεξάρτητος μη εκτελεστικός σύμβουλος. Για εκλογή στο αξίωμα του συμβούλου της Τράπεζας, θα τεθούν με ξεχωριστή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κανονισμού 109 μέχρι 114 του Καταστατικού, οι Zion Bahloul, Marco Comastri, Ιωάννης Γεωργούλας, Μάριος Μαραθεύτης και Κυριακή Πηλιά.

Οι βασικοί μέτοχοι της Ελληνικής οι οποίοι θα επιχειρήσουν την όσο το δυνατό μεγαλύτερη εκπροσώπηση του στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι η Wargaming Group Ltd, και η Δήμητρα Επενδυτική Δημόσια Λτδ. Πρόσφατα δε το Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) απέκτησε το 6,26% των μετοχών της Τράπεζας .

Μετά την διαδικασία ψηφοφορίας τα δεκατρία μέλη θα καταρτιστούν σε σώμα, και θα αποφασίσουν τον νέο πρόεδρο. Η διαδικασία ανάδειξης του νέου ΔΣ αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα και ακολούθως θα ανακοινωθεί η σύνθεση του, ο πρόεδρος, και η σύσταση των διαφόρων επιτροπών και στην συνέχεια θα ζητηθεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πέραν της ανάδειξης του νέου ΔΣ, κατά την 45η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας, αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Μάτση. Εκτενής αναφορά θα γίνει στον Συνεργατισμό και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενσωμάτωσης, τα κέρδη του ομίλου καθώς και το όραμα και τους στόχους της Τράπεζας για τα επόμενα χρόνια. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X