ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενημερωτικό δελτίο Αυγούστου της K. Treppides & Co Ltd: Οι νέες απαλλαγές στο φόρο εισοδήματος που αφορούν εισοδήματα από απασχόληση

Θέλετε να μαθαίνετε όλες τις σημαντικές και τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και τα τελευταία νέα σε ό,τι αφορά τον τομέα των ελεγκτικών, φορολογικών, λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών; Η εταιρεία K.Treppides & Co Ltd, ηγέτης στον τομέα των ελεγκτικών και λογιστικών υπηρεσιών, με γραφεία σε τρεις χώρες, κυκλοφορεί κάθε μήνα το δικό της, αναλυτικό και πλήρως ενημερωτικό δελτίο, ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους όσους εργάζονται ή και δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα των χρηματοπιστωτικών, αλλά και των επιχειρήσεων.

Επιλέγοντας να γίνετε συνδρομητής στο newsletter της K.Treppides & Co Ltd διασφαλίζετε ότι:

  • Είστε ενημερωμένοι για όλες τις νεότερες οδηγίες από αρμόδιους φορείς στην Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκόσμιους οργανισμούς.
  • Λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες ανακοινώσεις που αφορούν τον τομέα των ελεγκτικών, φορολογικών, λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Διαβάζετε όλα τα σημαντικά νέα που αφορούν τις αγορές, αλλά και αναλύσεις και εκτιμήσεις για τις επιδράσεις και αλλαγές που επίκεινται.
  • Είστε συγχρονισμένοι με όλες τις τάσεις που αφορούν τον τομέα των χρηματοοικονομικών, τραπεζιτικών, του blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων.

Για παράδειγμα, στο ενημερωτικό δελτίο του Αυγούστου μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα αφορούν τον νόμο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυπριακής Κυβέρνησης στις 26 Ιουλίου, ο οποίος τροποποιεί τα άρθρα 8(21) και 8(23) του περί Φορολογίας Εισοδήματος Νόμου σχετικά με τις απαλλαγές από το φόρο εισοδήματος σε εισοδήματα από απασχόληση.

Με τον νόμο αυτό τερματίζονται ορισμένες εξαιρέσεις που ίσχυαν πριν από την τροποποίηση του περί Φορολογίας Εισοδήματος Νόμου, οι οποίες θα πάψουν να ισχύουν για θέσεις εργασίας που ξεκινούν μετά τις 26 Ιουλίου 2022.

Επιγραμματικά οι εξαιρέσεις αυτές είναι:

  • Απαλλαγή 50% επί του εισοδήματος από εργασία (άρθρο 8 παράγραφος 23).
  • Απαλλαγή 20% επί του εισοδήματος από εργασία (άρθρο 8 παράγραφος 21).

Παράλληλα, με τον εν λόγω νόμο εισάγονται νέες απαλλαγές φόρου εισοδήματος. Εν συντομία οι απαλλαγές αφορούν:

  • Απαλλαγή 50% επί του εισοδήματος από εργασία που υπερβαίνει τις πενήντα χιλιάδες ευρώ για μέχρι δεκαεπτά φορολογικά έτη (άρθρο 8 παράγραφος 23Α).
  • Απαλλαγή 20% επί του εισοδήματος από εργασία (άρθρο 8 παράγραφος 21Α).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο ενημερωτικό δελτίο της K. Treppides & Co Ltd για τον μήνα Αύγουστο.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε άμεσα τη συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο της K.Treppides & Co Ltd ΕΔΩ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση