ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

Ενημερώνονται οι Κύπριοι για χρήση και ασφάλεια πρόσθετων τροφίμων

Εκστρατεία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων

Δελτίο Τύπου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία ενημέρωσης των Κυπρίων καταναλωτών όσον αφορά την χρήση και την ασφάλεια των πρόσθετων τροφίμων. Η φετινή εκστρατεία πραγματοποιείται μέσα από μια σειρά δράσεων και με 12 εκδηλώσεις για ενημέρωση του κοινού (με ενημερωτικά περίπτερα) σε όλες τις υπεραγορές Άλφα Μέγα παγκύπρια.

Η ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε να υλοποιείται στις υπεραγορές Άλφα Μέγα σε όλη την Κύπρο σε δύο φάσεις:

• Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τις 7 έως τις 27 Μαΐου με 4 εκδηλώσεις

• Η δεύτερη φάση ξεκίνησε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και θα λήξειτο Σάββατο 21 Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις για ενημέρωση του κοινού πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 10:00 - 14:00 στις υπεραγορές Άλφα Μέγα.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας, εξειδικευμένοι επιστήμονες μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων, θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, και θα συμμετέχουν σε προσωπική συζήτηση με τους καταναλωτές για την υπεύθυνη ενημέρωσή τους γύρω από το θέμα και να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις.

Από την έναρξη της εκστρατεία τον περασμένο χρόνο, ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων και 8 ενημερωτικών εκδηλώσεων πάνω από100.000 άτομα, ενώ φέτος στοχεύουν στην ενημέρωση περισσότερων ατόμων. Η ενημερωτική εκστρατεία γίνεται με στόχο να απαντηθούν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες που διατηρεί το κυπριακό κοινό σχετικά με τα τρόφιμα που περιέχουν πρόσθετα και συγκεκριμένα η ένδειξη «Ε» και να δημιουργήσει ενημερωμένους καταναλωτές.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας επιστήμονες μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων προσφέρουν κατατοπιστική ενημέρωση για τα πρόσθετα τροφίμων και για τους E-αριθμούς. Οι Ε-αριθμοί είναι ένας συστηματικός τρόπος"κωδικοποίησης"για διαφορετικά πρόσθετατροφίμων στηνΕυρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η ένδειξη "Ε" υποδηλώνει ότι ταπρόσθετα έχουναξιολογηθεί καιεγκριθεί ως ασφαλήαπό την ΕυρωπαϊκήΑρχή για την Ασφάλειατων Τροφίμων (EFSA).Η έγκρισή τους παρακολουθείται,επανεξετάζεταικαι τροποποιείταιυπό το φως των νέωνεπιστημονικών στοιχείωνσε συνεχή βάση.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να συζητήσει τις ανησυχίες του σχετικά με τα πρόσθετα, να λύσει απορίες και να λάβει ενημερωτικό υλικό σε μορφή infographic με επιστημονική τεκμηρίωση που δίνεται από τα μέλη του συνδέσμου. .Για περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων οι καταναλωτές μπορούν να αποταθούν στα φυλλάδια προσφορών των συγκεκριμένων υπεραγορών.

Λίγα λόγια για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων ιδρύθηκε το 2001 και μέλη του είναι πτυχιούχοι στους τομείς της Επιστήμης Τροφίμων ή Τεχνολογίας Τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών του Συμβουλίου Εγγραφής Τεχνολόγων, Επιστημόνων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.

Οι κύριοι στόχοι του Συνδέσμου είναι η προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας και υγιεινής των τροφίμων, η ενημέρωση της κοινής γνώμης, με τρόπο αντικειμενικό και ακριβή, πάνω σε θέματα που σχετίζεται με την επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και η υποστήριξη των μελών του σε θέματα τεχνολογίας και επιστήμης τροφίμων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Παραλίες μόνο για λίγους σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

«Πρωταράς: από τους χειρότερους προορισμούς.»
Καστέλλος  |  20:00

ΑΒΑΞ: Εξαγόρασε τρεις θυγατρικές της J&P

«NTROPI STON XRISTO IOANNOU KAI THN OIKOGENIA PARASKEVAIDE.  OI IPALLOILOI TOUS STIN TEN GROUP SERVICES ...»
Giorgos- APLIROTOS APERGOS  |  10:53

Επίθεση Κ.Κληρίδη κατά Δημητριάδη και Γαλανού

«Ο Δημητριαδης που κανει αυτες τις μονομερεις ενεργειες που σε πολλες περιπτωσεις μας ζημιωνουν σαν κρατος ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  08:56

Επίθεση Κ.Κληρίδη κατά Δημητριάδη και Γαλανού

«Ο Δημητριαδης που κανει αυτες τις μονομερεις ενεργειες που σε πολλες περιπτωσεις μας ζημιωνουν σαν κρατος ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  08:56

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X