ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:46
 

Eπενδύσεις 4 εκατ., ευρώ για την Barilla Hellas

Η Barilla Hellas κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά ζυμαρικών, με το μερίδιο αγοράς ως προς την αξία πωλήσεων στο 40% έως 45%.

Newsroom Κ, Αθήνα

Επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το 2019 η Barilla Hellas, επενδύσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές που υλοποίησε η εταιρεία την τετραετία 2015-2018, ύψους 8,4 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση επενδύσεων εν μέσω κρίσης, σε συνδυασμό με τη στροφή των Ελλήνων καταναλωτών στα ζυμαρικά, είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του τζίρου της εταιρείας που το 2018 σημείωσε ρεκόρ εξαετίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas Γιώργος Σπηλιόπουλος, το 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 73,6 εκατ. ευρώ από 72 εκατ. ευρώ το 2017. Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν οριακά κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 33,1 εκατ. ευρώ από 32,6 εκατ. ευρώ το 2017. Το μεικτό περιθώριο κέρδους παρέμεινε σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα επίπεδα του 45%. Τα λειτουργικά έξοδα κατέγραψαν αύξηση και ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ το 2017.

Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) παρουσίασαν κάμψη και ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ το 2017. Tα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στο ύψος των 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στο επίπεδο των 4,4 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ στις 31/12/2017.

To επενδυτικό πρόγραμμα της Barilla Hellas περιλαμβάνει για την τρέχουσα χρονιά επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της στον Βόλο και συγκεκριμένα τον εξοπλισμό με μηχανήματα παραγωγής συσκευασίας self ready package. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα διευκολύνεται η τοποθέτηση των συσκευασιών στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Επίσης, οι επενδύσεις περιλαμβάνουν αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό γραμμών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στον Βόλο και στη Θήβα.

Ο σχεδιασμός για διπλασιασμό της παραγωγής στο εργοστάσιο της Ελλάδας προκειμένου να τροφοδοτηθούν ξένες αγορές, ο οποίος είχε γίνει από τη μητρική εταιρεία, δεν έχει ακυρωθεί και παραμένει εν αναμονή. Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο κ. Σπηλιόπουλος, το πλάνο έχει αναπτυχθεί και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να ενεργοποιηθεί. Το γεγονός ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμη οφείλεται στο ότι η θυγατρική του ομίλου στην Αμερική πρόσθεσε γραμμές παραγωγής, καλύπτοντας τις υφιστάμενες ανάγκες.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα μερίδια αγοράς, η Barilla Hellas κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά ζυμαρικών, με το μερίδιο αγοράς ως προς την αξία πωλήσεων να διαμορφώνεται από 40% έως 45% και το ως προς τον όγκο πωλήσεων από 38% έως 42%.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Στις 14 Οκτωβρίου η εκδίκαση των εφέσεων για τις αποκοπές δημοσίων

«Eίναι γνωστό ότι τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου δημιουργήθηκαν από τις απαιτήσεις της ΠΑΣΥΔΥ και ...»
ΑΚΑ  |  09:16

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X