ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eπενδύσεις 4 εκατ., ευρώ για την Barilla Hellas

Η Barilla Hellas κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά ζυμαρικών, με το μερίδιο αγοράς ως προς την αξία πωλήσεων στο 40% έως 45%.

Newsroom Κ, Αθήνα

Επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το 2019 η Barilla Hellas, επενδύσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές που υλοποίησε η εταιρεία την τετραετία 2015-2018, ύψους 8,4 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση επενδύσεων εν μέσω κρίσης, σε συνδυασμό με τη στροφή των Ελλήνων καταναλωτών στα ζυμαρικά, είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του τζίρου της εταιρείας που το 2018 σημείωσε ρεκόρ εξαετίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas Γιώργος Σπηλιόπουλος, το 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 73,6 εκατ. ευρώ από 72 εκατ. ευρώ το 2017. Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν οριακά κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 33,1 εκατ. ευρώ από 32,6 εκατ. ευρώ το 2017. Το μεικτό περιθώριο κέρδους παρέμεινε σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα επίπεδα του 45%. Τα λειτουργικά έξοδα κατέγραψαν αύξηση και ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ το 2017.

Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) παρουσίασαν κάμψη και ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ το 2017. Tα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στο ύψος των 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στο επίπεδο των 4,4 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ στις 31/12/2017.

To επενδυτικό πρόγραμμα της Barilla Hellas περιλαμβάνει για την τρέχουσα χρονιά επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της στον Βόλο και συγκεκριμένα τον εξοπλισμό με μηχανήματα παραγωγής συσκευασίας self ready package. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα διευκολύνεται η τοποθέτηση των συσκευασιών στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Επίσης, οι επενδύσεις περιλαμβάνουν αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό γραμμών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στον Βόλο και στη Θήβα.

Ο σχεδιασμός για διπλασιασμό της παραγωγής στο εργοστάσιο της Ελλάδας προκειμένου να τροφοδοτηθούν ξένες αγορές, ο οποίος είχε γίνει από τη μητρική εταιρεία, δεν έχει ακυρωθεί και παραμένει εν αναμονή. Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο κ. Σπηλιόπουλος, το πλάνο έχει αναπτυχθεί και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να ενεργοποιηθεί. Το γεγονός ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμη οφείλεται στο ότι η θυγατρική του ομίλου στην Αμερική πρόσθεσε γραμμές παραγωγής, καλύπτοντας τις υφιστάμενες ανάγκες.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα μερίδια αγοράς, η Barilla Hellas κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά ζυμαρικών, με το μερίδιο αγοράς ως προς την αξία πωλήσεων να διαμορφώνεται από 40% έως 45% και το ως προς τον όγκο πωλήσεων από 38% έως 42%.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X