ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσημα μέτοχος της ETYΦΑ με 30% η ΑΗΚ

«Η συμφωνία, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην επίτευξη του στόχου για την ανάπτυξη υποδομών έλευσης Φυσικού Αερίου», αναφέρει η υπηρεσία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συμφωνία για τη συμμετοχή της με 30% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου, θυγατρικής της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) υπέγραψε την Δευτέρα, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Η ΕΤΥΦΑ είναι η εταιρεία που θα προωθήσει την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών για την έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο θα σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΗΚ, η συμφωνία, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην επίτευξη του στόχου για την ανάπτυξη υποδομών έλευσης Φυσικού Αερίου και «είναι η κατάληξη μιας πολυετούς προσπάθειας που παράλληλα ενδυναμώνει το ρόλο της ΑΗΚ στη νέα ενεργειακή εποχή που διανύει η Κύπρος».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η ΑΗΚ μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΥΦΑ με ποσοστό 30%.

«Η συμμετοχή της ΑΗΚ στην Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου, αποτελεί κοινή στρατηγική επιλογή που ενισχύει την ΕΤΥΦΑ και ταυτόχρονα συμβάλλει στο μετασχηματισμό της ΑΗΚ ώστε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις νέες ενεργειακές προκλήσεις, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής σύγκλισης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ, Συμεών Κασσιανίδης καλωσόρισε την ΑΗΚ στο έργο που, όπως είπε, θα αποτελέσει αναπτυξιακό σταθμό για τη χώρα και συμπλήρωσε: «Το φυσικό αέριο αποτελεί το καύσιμο του 21ου αιώνα δίνοντας μια εξωστρεφή διέξοδο στο μικρό και απομονωμένο ενεργειακό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Υπενθύμισε επίσης πως την Δευτάρα, η χρήση του φυσικού αερίου σε όλους τους κλάδους από την ηλεκτροπαραγωγή μέχρι τη ναυτιλία, το εμπόριο, τις μεταφορές κ.ά. συναντάται ευρέως σε όλες τις σύγχρονες αναπτυγμένες χώρες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΑΗΚ Μιχάλης Κωμοδρόμος τόνισε πως η συμμετοχή της ΑΗΚ σε αυτό το μεγάλης στρατηγικής σημασίας και εθνικής αξίας έργο, αποτελεί κομβική εξέλιξη για τον Οργανισμό και την Κύπρο.

«Η ΑΗΚ, στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής της, αφιερώνει όλες τις δυνάμεις της στο ενεργειακό μέλλον του τόπου μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά ώστε το φυσικό αέριο να έρθει ένα βήμα πιο κοντά», πρόσθεσε,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην ΕΤΥΦΑ και τη διεθνή κοινοπραξία, στις 13 Δεκεμβρίου 2019 στο Προεδρικό Μέγαρο, γίνεται πλέον ορατή μετά από επίπονη προσπάθεια ετών, η έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο, ανοίγοντας έτσι μια νέα ισχυρή προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας και ευρύτερης προόδου του τόπου και των κατοίκων του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X