ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιτάχυνση κατέγραψε ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή

Tα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Περαιτέρω επιτάχυνση παρουσίασε ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάιο, καταγράφοντας ετήσια μεταβολή 1,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή βρίσκεται σε θετικό πρόσημο για τρίτο συνεχόμενο μήνα του 2021.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα του 2021 ο Εναρμονισμένος ΔΤΚ παρουσίασε αύξηση 0,4%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2021, σημειώθηκε αύξηση 0,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Μάιο του 2020, οι κατηγορίες Μεταφορές και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά 10,5% και 5,0% αντίστοιχα. Αρνητικές ποσοστιαίες μεταβολές σε ετήσια βάση παρουσίασαν κατηγορίες όπως Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά με -2,6% και τα Αλκοολούχα Ποτά και Καπνός -1,3%

Σε σχέση με τον Απρίλιο 2021, οι μεγαλύτερες θετικές μεταβολές καταγράφηκαν στις κατηγορίες Εστιατόρια και Ξενοδοχεία με 1,8%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά με 1,1%, ενώ αρνητική μεταβολή παρουσίασε η κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση με -1,2%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές (4,4%) και η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή στην κατηγορία Επικοινωνίες (-3,3%).

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Μάιο του 2020 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 18,3% και 1,9% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση