ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Επιχειρήσεις θα μπορούν να ιδρύουν τα πανεπιστήμια

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό νομικό πλαίσιο

Newsroom K

Τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν ή να ιδρύουν επιχειρήσεις, οργανισμούς, συνεταιρισμούς, με σκοπό την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων που παράγονται μέσα από την έρευνα και μέσα από επιστημονικές διαδικασίες.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής σημειώνοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την μετατροπή των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας, των καινοτομιών, της επιστημονικής γνώσης που προκύπτει μέσα από τα δημόσια πανεπιστήμιά μας, σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας του τόπου.

"Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, η οποία καθιστά τα δημόσια πανεπιστήμιά μας ακόμη πιο σύγχρονα, τα φέρνει πιο κοντά στον παραγωγικό ιστό και στην οικονομία του τόπου, μια απόφαση η οποία πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα τονώσει την οικονομία και ουσιαστικά ακολουθούμε παραδείγματα χωρών, οι οποίες έχουν προοδεύσει, στη βάση τέτοιων πολιτικών", είπε ο κ. Καδής.

Επεσήμανε ότι η μεγάλη πρόοδος που έχει κάνει το Ισραήλ στον τομέα της κοινωνίας της γνώσης έχει στηριχθεί σε τέτοιου είδους συνεργασίες.

Πρόσθεσε ότι μέσα από αυτή την απόφαση, "τα πανεπιστήμιά μας θα μπορούν να συμμετέχουν ή να ιδρύουν επιχειρήσεις, οργανισμούς, συνεταιρισμούς, με σκοπό ακριβώς την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων που παράγονται μέσα από την έρευνα και μέσα από επιστημονικές διαδικασίες. Κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν μέσα από το υφιστάμενο πλαίσιο, είναι μια σημαντική αλλαγή μια σημαντική τομή η οποία θα είναι επωφελής και για τα πανεπιστήμια αλλά και για την ίδια την οικονομία και την κοινωνία του τόπου", ανέφερε.

Ερωτηθείς σε ποιούς τομείς θα επικεντρωθεί αυτό, ο Υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει καμία εξαίρεση και κανένας περιορισμός.

Όπου υπάρχουν αποτελέσματα, συνέχισε, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε επιχειρηματικό επίπεδο ή σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς την οικονομία και την κοινωνία, τότε τα πανεπιστήμιά μας μπορούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.


Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X