ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:09
 

Επιχειρήσεις θα μπορούν να ιδρύουν τα πανεπιστήμια

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό νομικό πλαίσιο

Newsroom K

Τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν ή να ιδρύουν επιχειρήσεις, οργανισμούς, συνεταιρισμούς, με σκοπό την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων που παράγονται μέσα από την έρευνα και μέσα από επιστημονικές διαδικασίες.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής σημειώνοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την μετατροπή των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας, των καινοτομιών, της επιστημονικής γνώσης που προκύπτει μέσα από τα δημόσια πανεπιστήμιά μας, σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας του τόπου.

"Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, η οποία καθιστά τα δημόσια πανεπιστήμιά μας ακόμη πιο σύγχρονα, τα φέρνει πιο κοντά στον παραγωγικό ιστό και στην οικονομία του τόπου, μια απόφαση η οποία πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα τονώσει την οικονομία και ουσιαστικά ακολουθούμε παραδείγματα χωρών, οι οποίες έχουν προοδεύσει, στη βάση τέτοιων πολιτικών", είπε ο κ. Καδής.

Επεσήμανε ότι η μεγάλη πρόοδος που έχει κάνει το Ισραήλ στον τομέα της κοινωνίας της γνώσης έχει στηριχθεί σε τέτοιου είδους συνεργασίες.

Δεν υπάρχει περιορισμός για τους τομείς των επιχειρήσεων

Πρόσθεσε ότι μέσα από αυτή την απόφαση, "τα πανεπιστήμιά μας θα μπορούν να συμμετέχουν ή να ιδρύουν επιχειρήσεις, οργανισμούς, συνεταιρισμούς, με σκοπό ακριβώς την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων που παράγονται μέσα από την έρευνα και μέσα από επιστημονικές διαδικασίες. Κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν μέσα από το υφιστάμενο πλαίσιο, είναι μια σημαντική αλλαγή μια σημαντική τομή η οποία θα είναι επωφελής και για τα πανεπιστήμια αλλά και για την ίδια την οικονομία και την κοινωνία του τόπου", ανέφερε.

Ερωτηθείς σε ποιούς τομείς θα επικεντρωθεί αυτό, ο Υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει καμία εξαίρεση και κανένας περιορισμός.

Όπου υπάρχουν αποτελέσματα, συνέχισε, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε επιχειρηματικό επίπεδο ή σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς την οικονομία και την κοινωνία, τότε τα πανεπιστήμιά μας μπορούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.


Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Μόνο υπό τον όρο να στήσουν επιτροπή που θα αναλάβει την επιστροφή περιουσι`ων προσφύγων.»
Varoshiotis  |  20:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Παγωτά PAPAFiLiPOU με Στέβια

Παγωτά PAPAFiLiPOU με Στέβια

Παρασκευασμένα από φρέσκο Κυπριακό άπαχο γάλα, χωρίς ζάχαρη, με βιολογικό Στέβια Παραγουάης, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζελατίνη ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X