ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ERGO Insurance και Ελληνική για CNP Cyprus

Δύο οι διεκδικητές της μεγάλης κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας που βρίσκονται σε συζητήσεις για εξαγορά της

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Δύο είναι οι οντότητες που βρίσκονται σε συζητήσεις για την εξαγορά της θυγατρικής του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού CNP Αssurances, της CNP Cyprus Insurance Holdings, μία από την Κύπρο και μία από την Γερμανία.

Στην έντυπη έκδοση της «Κ» την Τετάρτη γνωστοποίησε η εφημερίδα πως υπάρχουν συζητήσεις για πώληση της CNP Cyprus. Όπως γράφτηκε ήδη από την «Κ», η Ελληνική Τράπεζα βρίσκεται στις συζητήσεις για πιθανή εξαγορά της CNP Cyprus, ενώ σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση για τη διαδικασία, στις συζητήσεις υπάρχει και ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός, ERGO Insurance Group.

Αυτές είναι οι δύο οντότητες έχουν φτάσει «μακριά» στις συζητήσεις για πώληση της CNP Cyprus και αποδεικνύεται πως υπάρχει απτό ενδιαφέρον για μία εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου.

Σημειώνεται πως η «Κ» ζήτησε από την έδρα της CNP Cyprus στην Γαλλία, δηλαδή την CNP Assurances να σχολιάσει τις συζητήσεις πώλησης της θυγατρικής της στην Κύπρο και η απάντηση ήταν «κανένα σχόλιο». Αντίστοιχη απάντηση υπήρξε και από την διοίκηση της CNP Cyprus.

Ποια είναι η ERGO Germany

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Ομίλου, εκπροσωπείται σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως, με έμφαση στις βασικές και αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας. Η ERGO προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ασφαλίσεων, συντάξεων, επενδύσεων και υπηρεσιών και στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας, η ERGO είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους στους τομείς ζωής, ζημιών και υγείας με ευρεία γκάμα προϊόντων. Το 2022, η ERGO εισέπραξε συνολικά ασφάλιστρα ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ και κατέβαλε στους πελάτες της καθαρές παροχές συμβολαίων ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

2 ασφαλιστικές και 1 ερωτηματικό

Η Ελληνική Τράπεζα έχει ήδη 2 ασφαλιστικές εταιρείες κάτω από την ομπρέλα της, την Παγκυπριακή και την Hellenic Life. Στο εννιάμηνο του 2023 τα καθαρά έσοδα στην Τράπεζα από τις ασφαλιστικές της εργασίες ανήλθαν σε 13 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 13,2 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2022, μειωμένα κατά 1% σε ετήσια βάση.

Πιθανώς το ενδιαφέρον για την απόκτηση της CNP Cyprus να σχετίζεται και με τις αλλαγές που αναμένονται εντός της Ελληνικής, δηλαδή από τις αλλαγές που θα φέρει ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας, η Eurobank.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση