ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχεται νέο ξενοδοχείο σε δάσος στις Πάνω Πλάτρες

Στα 4 εκατ. ευρώ η επένδυση για της τουριστική τόνωση της περιοχής, αναμένεται η περιβαλλοντική γνωμάτευση

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ξενοδοχειακή ανάπτυξη 58 δωματίων έρχεται στις Πάνω Πλάτρες σύμφωνα με έκθεση πληροφοριών η οποία κατατέθηκε και αναμένει την γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής. Πρόκειται για ειδικό ξενοδοχείο- Ησυχαστήριο με την επωνομασία «Tree Hotel» το οποίο θα αποτελείται από ένα κτήριο πέντε ορόφων και άλλες ανεξάρτητες οικιστικές μονάδες. Θα διαθέτει επίσης, υπόγειους χώρους στάθμευσης, υποστηρικτικές λύσεις και χώρους αναψυχής. Θα παρέχεται επίσης ποικιλία διευκολύνσεων για επισκέπτες όπως εστιατόριο με εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, χώρο ευεξίας, γυμναστήριο, αποδυτήρια, εσωτερική πισίνα, χώρο για yoga και δωμάτια πολλαπλών χρήσεων.

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων ανέρχεται στα 24.106 τμ. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν με την έδκοση όλων των απαραίτητων αδειών και θα διαρκέσουν περίπου 18 μήνες. Η προτεινόμενη οικιστική ανάπτυξη πρόκειται να περιλαμβάνει τα παρακάτω, τα οποία θα χωρο-θετηθούν στο νοτιοανατολικό μέρος των τεμαχίων:

• 58 καμπίνες συνολικού εμβαδού 1905 τ.μ.

• Χώρο ευεξίας (spa) με γυμναστήριο, αποδυτήρια, εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή και δωμάτια πολλαπλών χρήσεων συνολικού εμβαδού 679 τ.μ.

• Εστιατόριο με εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και μπαρ συνολικού εμβαδού 488 τ.μ.

• Υποδοχή συνολικού εμβαδού 260 τ.μ.

• Χώρο χαλάρωσης (lounge) συνολικού εμβαδού 66 τ.μ.

• 48 Χώρους Στάθμευσης (συνολικά) – Υπάρχουν 3 επίπεδα τα οποία θα κατασκευαστούν σε κλίση (12 συμβατικοί και 4 ΑΜΕΑ σε κάθε όροφο, σύμφωνα με τα Αρχιτεκτονικά σχέδια) συνολικού εμβαδού 2070 τ.μ.

• Υπόγειος Βιολογικός Σταθμός συνολικού εμβαδού περίπου 100 τ.μ.

Η πρόσβαση στο προτεινόμενο έργο θα γίνεται μέσω της οδού Αιδονιών, που εφάπτεται με τον κύριο δημόσιο δρόμο Β8. Το έργο στοχεύει στον εμπλουτισμό και την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής αλλά και στην προώθηση των ορεινών περιοχών ως τουριστικός προορισμός.

Μέσα σε πυκνό δάσος

Στα τεμάχια όπου θα χωροθετηθεί το προτεινόμενο έργο υπάρχουν πυκνά δασικά δέντρα. Ωστόσο, η πρόθεση του πελάτη και των αρχιτεκτόνων του έργου, είναι να επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερα δέντρα που βρίσκονται στο χώρο ανάπτυξης του Έργου.

Με βάση πληροφορίες από τον κύριο του Έργου, αναμένεται να επηρεαστούν λιγότερο από 20 δέντρα από την κατασκευή της προτεινόμενης ανάπτυξης. Για το θέμα αυτό θα προηγηθεί συνεννόηση με το Τμήμα Δασών. Επιπλέον, σύμφωνα και με τους αρχιτέκτονες του έργου, υπάρχει η πρόθεση έτσι ώστε οι περισσότερες καμπίνες να μετακινηθούν όσο χρειαστεί για να μην επηρεαστούν τα δέντρα. Επίσης, αναφέρεται ότι στο κυρίως κτίριο τα περισσότερα δέντρα είναι σε βεράντες ή αίθρια και αυτά δεν θα επηρεαστούν. Θα γίνει προσπάθεια όσες βεράντες επηρεάζουν άμεσα υφιστάμενα δέντρα, να σχεδιαστούν με τρόπο που να μην απαιτεί τη μετακίνηση/αποκοπή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση