ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχεται συνεργασία Aegean - Cyprus Airways

Ανακοινώνεται επίσημα σε διάσκεψη Τύπου τις επόμενες μέρες

Της Μαρίας Ηρακλέους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σε συνεργασία προχωρούν οι αεροπορικές εταιρείες Aegean και Cyprus Airways, την οποία αναμένεται να ανακοινώσουν επίσημα σε διάσκεψη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν στην «Κ» ότι η συμφωνία αφορά την κοινή χρήση κωδικών πτήσεων των εταιρειών- μια πρακτική μάρκετινγκ η οποία στην ουσία επιτρέπει σε μια αεροπορική εταιρεία να πωλεί εισιτήρια για πτήση η οποία εκτελείται από την άλλη αεροπορική εταιρεία της συμφωνίας.

Ενδιαφέρον δημιουργεί η επιλογή των προορισμών στους οποίους θα εφαρμοστεί το code sharing και ο τρόπος με τον οποίο θα επηρεάσει τις προσφερόμενες πτήσεις των δύο εταιρειών.

Το code sharing χρησιμοποιείται από τις αεροπορικές εταιρείες αφού θεωρείται ότι είναι πρακτική που ενισχύει ή επεκτείνει την παρουσία τους στην αγορά και την ανταγωνιστική τους ικανότητα. Θεωρητικά δε ωφελεί σημαντικά τις μικρότερες αερογραμμές αφού στην ουσία αυξάνει το δίκτυο των προορισμών που μπορεί να παρέχει.

Το 2023 η Aegean θα επιχειρεί σε 165 προορισμούς, σε 46 χώρες με 272 απευθείας δρομολόγια, από τις 10 συνολικά βάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών μεταξύ, των οποίων και τα Airbus A320 and A321 neo. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας, την περίοδο Ιανουαρίου Μαΐου μετέφερε περισσότερους από 5 εκατ. επιβάτες καταγράφοντας αύξηση 50% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Η Cyprus Airways διαθέτει δύο αεροσκάφη Airbus A320, τα οποία επί του παρόντος λειτουργούν σε ένα δίκτυο δεκαοκτώ προγραμματισμένων προορισμών μεταξύ των οποίων η Βηρυτός, το Τελ Αβίβ, το Ερεβάν, το Παρίσι, το Ντουμπάι, Ρώμη, Ζυρίχη, Πράγα, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, τη Ρόδο, Πρέβεζα, Ηράκλειο και Κάιρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση