ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΤΑΠ: Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η φιλοξενία εισερχόμενου τουρισμού

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουμε καλύτερη εικόνα για τις πτήσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην εκτίμηση ότι η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας θα αρχίσει στα μέσα Ιουνίου και η φιλοξενία εισερχόμενου τουρισμού αναμένεται περί το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου προέβη ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουμε καλύτερη εικόνα για τις πτήσεις, προσθέτοντας ωστόσο, πως παραμένουν αισιόδοξοι παρότι οι μεγαλύτερες τουριστικές μας αγορές Αγγλία, Ρωσία αναμένεται να επανεκινήσουν πολύ αργότερα, όπως σημείωσε.

Ο κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε, πολύ θετική εξέλιξη, τη συμπερίληψη της Κύπρου από τον οργανισμό TUI στους πιο ασφαλής προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές λόγο ακριβώς της επιδημιολογική ς εικόνας που έχουμε ως χώρα. Παράλληλα η εξαγγελία της πρόθεσης της Ryanair για επανέναρξη αριθμού πτήσεων από την 1η Ιουλίου και οι άρση μέτρων από διάφορες χώρες σηματοδοτούν, όπως είπε, την αρχή της αντίστροφης μέτρησης εν αναμονή και εξαγγελιών για έναρξη πτήσεων και από άλλους αερομεταφορείς και διοργανωτές ταξιδιών.

Επεσήμανε δε πως ήδη άρχισαν οι διαδικασίες για σταδιακή επαναφορά , επαναλειτουργία των υποδομών, υπηρεσιών και επιχειρήσεων βάσει των διαταγμάτων και των διαφόρων πρωτοκόλλων.

Παράλληλα συνέχισε, έτοιμες για λανσάρισμα είναι και οι διάφορες προγραμματισμένες διαδικτυακές εκστρατείες σε διάφορες χώρες αλλά και εντός Κύπρου.

Επιπρόσθετα ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ ανέφερε πως η Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου παρακολουθεί στενά τις διάφορες εξελίξεις στις χώρες πηγές τουρισμού και την πορεία ανάκαμψης τους.

Βάσει των μέχρι σήμερα ενδείξεων είναι εφικτό να φιλοξενήσουμε αρχικά επισκέπτες από χώρες όπως Γερμανία, Ισραήλ, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Μάλτα, Ιρλανδία,Δανία, Φινλανδία, Ιορδανία,Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Ελλάδα ,Σλοβακία κα.νοουμένου ότι θα υπάρχει επαρκής αεροπορική σύνδεση, συμπλήρωσε.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε πλέον για να επανέλθουμε σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο, κατέληξε ο κ. Χατζηγεωργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X