ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτοιμα να λειτουργήσουν από Ιούνιο τα πλείστα ξενοδοχεία στη Λάρνακα

Αισιοδοξία για επιστροφή στην κανονικότητα εκφράζει η εκπρόσωπος ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας

ΚΥΠΕ

Έτοιμα να λειτουργήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι τα πλείστα ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές μονάδες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Ιωάννα Φλωρεντιάδου, εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας.

Πρόσθεσε ότι «έκλεισε ήδη ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού που προκάλεσε τεράστιες απώλειες της τάξης του 85% για το 2020 στον τουριστικό τομέα. Δυστυχώς βλέπουμε ότι εξίσου δύσκολος χρόνος θα είναι και το 2021, ωστόσο αναμένεται πως η τουριστική κίνηση θα δείξει κάποια κινητικότητα περί τα τέλη Ιουνίου».

Σύμφωνα με την κ. Φλωρεντιάδου «αναμένεται πως από το δεύτερο εξάμηνο του έτους οι κρατήσεις θα αρχίσουν σταδιακά να πλησιάζουν την κανονικότητα. Από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από την 1η Απριλίου η Κύπρος θα δέχεται τουρισμό από 63 συνολικά χώρες δηλαδή τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις χώρες της Ζώνης του Σένγκεν και τις τρίτες χώρες μεταξύ των οποίων Βρετανία, Ισραήλ, Ρωσία και Ουκρανία, οι τουριστικοί πράκτορες άρχισαν να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας και ξεκίνησαν να προγραμματίζονται».

Ακόμα συνέχισε «η κατηγοριοποίηση των διάφορων χωρών και οι διακρατικές συμφωνίες που έγιναν με το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ αναμένεται να συμβάλουν στην ζήτηση τουριστικών θέσεων και βοηθούν στο προγραμματισμό. Επίσης ευελπιστούμε πως η αυξητική ροή των εμβολιασμών στον πληθυσμό που γίνεται παγκόσμια και ειδικά στην Ευρώπη, θα συνεισφέρουν στην βελτιωμένη εικόνα του τουριστικού προϊόντος που αναμένουμε για το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Φλωρεντιάδου είπε πως «ουσιαστικά η πόλη και επαρχία Λάρνακας λαμβάνει τουρισμό από διάφορες χώρες, ωστόσο υπάρχουν αυξημένοι αριθμοί από Ισραήλ, Γερμανία, Αυστρία, Ρωσία και Σκανδιναβικές χώρες, ενώ οι αριθμοί από τη Βρετανική αγορά είναι μειωμένοι σε σχέση με άλλες επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Ωστόσο από τις ενέργειες που γίνονται από τους διάφορους φορείς του νησιού μας, θα εξαρτηθεί και η προσέλκυση του τουρισμού που επιθυμούμε».

Είναι πλέον ξεκάθαρο, συνέχισε ότι «ο λεγόμενος «ποιοτικός» τουρισμός δεν αρκείται πλέον στον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά ψάχνει για πολλαπλές και διαφορετικές εμπειρίες. Ακόμα θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάγκη που παρουσιάζεται τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού, για ασφάλεια και αύξηση της ποιότητας και του επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρονται προς αυτήν ειδικά την ομάδα τουριστών».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «θα πρέπει να βελτιώσουμε ορισμένα στοιχεία του προϊόντος που προσφέρουμε, ούτως ώστε να καταφέρουμε να προσελκύσουμε τον ποιοτικό τουρισμό που επιθυμούμε και που η Κύπρος έχει ανάγκη».

Στις δηλώσεις της η κ. Φλωρεντιάδου αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς όσων εργάζονται στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας, δηλαδή ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα υποστατικά και είπε πως «η ξενοδοχειακή βιομηχανία έθεσε το συγκεκριμένο θέμα ενώπιον των αρμοδίων και ζήτησε όπως ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη». Για μας, πρόσθεσε, «αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και είναι σημαντικό να δώσουμε το μήνυμα στο εξωτερικό ότι η επαφή που θα υπάρχει μεταξύ των τουριστών με τα άτομα της πρώτης γραμμής της τουριστικής βιομηχανίας θα είναι ασφαλής, τόσο για τους ίδιους όσο και για την κοινότητα».

Σημείωσε ακόμα ότι «η κάθε χώρα προσπαθεί να βγάλει κάποια στοιχεία αναφορικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού χωρών, που οι υπήκοοι τους επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού. Έτσι με αυτά τα μικρά μεν, που όμως είναι μεγάλα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται από την Κυβέρνηση, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των τουριστών».

Σε ερώτηση ποιο είναι το ποσοστό των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας που θα καταφέρουν να λειτουργήσουν φέτος, η κ. Φλωρεντιάδου είπε πως «ενδιαφέρον υπάρχει από όλα τα ξενοδοχεία να ανοίξουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τα πλείστα ξενοδοχεία στην επαρχία Λάρνακας έχουν προγραμματίσει να αρχίσουν τη λειτουργία τους από τις αρχές Μαΐου, με κάποια επιφύλαξη φυσικά».

Ωστόσο, συνέχισε, παρά το γεγονός ότι «δεν περιμένει κανένας να υπάρξει σημαντική τουριστική κίνηση πριν από το τέλος Ιουνίου, εντούτοις υπάρχουν οι προϋποθέσεις ούτως ώστε η κάθε ξενοδοχειακή μονάδα ή τουριστικό κατάλυμα να καταφέρει να λειτουργήσει. Ταυτόχρονα θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η Κύπρος αλλά και η Λάρνακα έχουν ανοίξει ως τουριστικός προορισμός και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο πιο σταθερό θα είναι το μήνυμα που θα σταλεί».

Φυσικά, συνέχισε «ελπίζουμε και ευελπιστούμε στην έμπρακτη στήριξη και συνεργασία της πολιτείας όσον αφορά το θέμα κυρίως των εργαζομένων, ώστε να μπορέσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τη τουριστική βιομηχανία, να διατηρήσουν όσο γίνεται τις θέσεις εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση