ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΤΥΚ: Ο Gatzke τορπίλισε τη συμφωνία με Ελληνική

Σε εγκύκλιό της τονίζει πως, για ένα ολόκληρο χρόνο υπήρχαν συζητήσεις για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και είχαν καταλήξει σε συμφωνία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ΕΤΥΚ τονίζει ότι «ο ίδιος ο κ. Gatzke τορπίλισε τη συμφωνία και ο ίδιος ο κ. Gatzke αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για ανανέωση της σύμβασης», σημειώνοντας ότι στόχος του εξαρχής ήταν να απολύσει προσωπικό.

Συγχρόνως, η ΕΤΥΚ σε νέα της εγκύκλιο μία ημέρα πριν τις παγκύπριες συνελεύσεις των μελών της που θα την εξουσιοδοτήσουν πιθανώς να προχωρήσει αν χρειαστεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τονίζει ότι ο κ. Oliver Gatzke προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους τραπεζοϋπαλλήλους και την κοινή γνώμη.

Αυτούσια η εγκύκλιος που εξέδωσε η ΕΤΥΚ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο κ. Oliver Gatzke προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους συναδέλφους και την κοινή γνώμη.

Κατ’ αρχάς μας λέει στη σημερινή εγκύκλιο προς τους συναδέλφους, ότι o κ. Gatzke δεν απέρριψε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά των μισθών.

Αν δεν την απέρριψε τότε γιατί δεν συμμορφώνεται με το ΝΟΜΟ περί προστασίας των μισθών;

Αφού δεν την απέρριψε αυτό σημαίνει ότι την αποδέχτηκε;

Ας μας απαντήσει ευθέως και υπεύθυνα!

Επίσης επειδή κατηγορεί την ΕΤΥΚ ότι δεν θέλει και δεν είναι πρόθυμη να συνομιλήσει μαζί του κτλ, θέλουμε να του υπενθυμίσουμε δύο γεγονότα που τον διαψεύδουν:

Α) Η ΕΤΥΚ μαζί με την Ελληνική Τράπεζα συνομίλησε για ένα ολόκληρο χρόνο για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και κατέληξε σε συμφωνία (Λοΐζου Χατζηκωστή – Ευριπίδης Πολυκάρπου) και όλα θα κυλούσαν ομαλά.

Ο ίδιος ο κ. Gatzke τορπίλισε τη συμφωνία αυτή και μάλιστα πριν έχει την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας για τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή.

Με αυτή την τακτική άφησε εκτεθειμένο τον Πρόεδρο της Τράπεζας κ. Ευριπίδη Πολυκάρπου και ταυτόχρονα οδήγησε την Τράπεζα σε αδιέξοδα.

Η πρώτη του έννοια ήταν οι απολύσεις προσωπικού (50%).

Β) Ενώ μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα με τις αγορές και πωλήσεις δανείων που έκανε δεν τα κατάφερε χάνοντας δεκάδες εκατομμυρία και θέλει να βγάλει τη χασούρα πετώντας τους συναδέλφους στο δρόμο.

Επίσης πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Gatzke, ότι η ΕΤΥΚ ανταποκρινόμενη σε παράκληση του Υπουργείου Εργασίας άρχισε διαπραγματεύσεις για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης με την Τράπεζα, αλλά ο κ. Gatzke ακολουθώντας τις συμβουλές των συμβούλων του, εγκατέλειψε την όλη διαδικασία χωρίς λόγο και αιτία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι καθαρή η θέση του κ. Gatzke, όπως φαίνεται και στην επιστολή του ίδιου προς την ΕΤΥΚ και το Υπουργείο Εργασίας ημερομηνίας 08/03/2022 αλλά και με την εγκύκλιο του προς τους ίδιους τους συναδέλφους στις 09/03/2022.

Αυτά είναι γεγονότα και τα γεγονότα αποτελούν μέρος της ιστορίας.

Ασφαλώς και δεν γνωρίζει την ιστορία του τόπου ο κ. Gatzke ασφαλώς και δεν γνωρίζει την ιστορία της ΕΤΥΚ αλλά και αυτών που δημιούργησαν και έκτισαν την Ελληνική Τράπεζα.

Ίσως να μην γνωρίζει πως βρέθηκε ο Συνεργατισμός στα χέρια της Ελληνικής Τράπεζας.
Αυτά τα κατανοούμε και τα ανεχόμαστε, εκείνο που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι να παραποιεί τα γεγονότα που ο ίδιος συμμετείχε …!!!

Αυτά είναι η ιστορία και η ΑΛΗΘΕΙΑ και ασφαλώς πρέπει να τη σέβεται όπως πρέπει να σέβεται και τον εξουσιοδοτημένο από το

Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πρόεδρο του, που έκανε συμφωνία με την ΕΤΥΚ.

Λόγω χώρου δεν επισυνάπτουμε τις πιο πάνω επιστολές αλλά αν χρειασθεί θα το πράξουμε.

Να μη ξεχνά ο κ. Gatzke ότι «Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση