ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eurostat: Μεγάλες οι μειώσεις στις παραδόσεις ορυκτών καυσίμων στην ΕΕ

Τον Μάρτιο του 2020, οι παραδόσεις βενζίνης και καυσίμων αερίου μειώθηκαν κατά 15% και 27% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σημαντικές μεταβολές στις παραδόσεις αρκετών καυσίμων που χρησιμοποιούνται συνήθως για τις μεταφορές δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Μαρτίου 2020 που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Τον Μάρτιο του 2020, οι παραδόσεις βενζίνης και καυσίμων αερίου στην ΕΕ (δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την Ελλάδα και την Εσθονία) μειώθηκαν κατά 15% και 27% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020 και κατά 24% και 22% σε σύγκριση με τη μέση τιμή του τελευταίου Μαρτίου δεκαετία (2010 έως 2019), καταγράφει η Eurostat.

Αν και σε επίπεδο ΕΕ, η παράδοση άλλων καυσίμων όπως το ντίζελ, το υγραέριο και το μαζούτ αυξήθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, παρατηρήθηκαν σοβαρές πτώσεις σε αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ.

Τον Μάρτιο του 2020, οι παραδόσεις βενζίνης μειώθηκαν σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έφτασαν σε χαμηλά ρεκόρ (από την έναρξη των χρονοσειρών το 2008), με τις υψηλότερες μειώσεις των ποσοτήτων στην Ιταλία (-40%), στην Ισπανία (-33%) και στη Γαλλία (-20%).

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου / ντίζελ μειώθηκαν σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ αυξήθηκαν σε άλλα. Οι υψηλότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ιταλία (-26%) και στην Ισπανία (-11%). Ομοίως, οι παραδόσεις υγραερίου μειώθηκαν κατά 27% στην Ιταλία, όπου χρησιμοποιείται ευρέως ως καύσιμο μεταφοράς.

Οι παραδόσεις κηροζίνης υποχώρησαν και αυτές με τις μεγαλύτερες μειώσεις στις παραδόσεις σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020 παρατηρήθηκαν στη Σουηδία (-57%) και στην Ιταλία (-52%), ακολουθούμενη από την Ισπανία (-35%) Γαλλία (-28%) και τη Γερμανία (-20%).

Για την Κύπρο, τα δεδομένα παράδοσης έχουν ως εξής: 19.000 τόνοι, ή -24% για τη βενζίνη, 79.000 τόνοι, ή -16% για το ντίζελ, 6.000 ή -25% για το υγραέριο, 52.000 τόνοι ή -18% για το καύσιμο πετρέλαιο και 11.000 τόνοι ή - 38,9% για την κηροζίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ έχει στόχο, τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους, όσο και για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Με χρηματική δωρεά στη Στέγη Ευγηρίας «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η φαρμακοβιομηχανία Remedica

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας αλλά και των ευάλωτων ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ