ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:11
 

H Hermes Airports αναλαμβάνει δράσεις για πιο εύκολα ταξίδια ατόμων με αυτισμό

Η Hermes στήριξε και φέτος την πρωτοβουλία του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, με τη δράση «Αυτισμός στον Αέρα»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δράσεις με στόχο να είναι πιο εύκολα τα αεροπορικά ταξίδια για άτομα με αυτισμό, αναλαμβάνει η Hermes Airports.

Σε δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρεται ότι «η Hermes Airports, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού που τιμάται στις 2 Απριλίου, προγραμματίζει σειρά δράσεων με στόχο την εξοικείωση των ατόμων με αυτισμό με τη διαδικασία ενός αεροπορικού ταξιδιού, αλλά και του κοινού ευρύτερα με τον αυτισμό».

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 29 Μαρτίου μέχρι και τις 5 Απριλίου 2019, ο κύριος κυκλικός κόμβος του αεροδρομίου Λάρνακας και οι είσοδοι των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα φωταγωγηθούν στο μπλε χρώμα που είναι το χρώμα του αυτισμού, στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος «Light it up blue», με στόχο την ευαισθητοποίηση των επιβατών και των επισκεπτών των αεροδρομίων σχετικά με τον αυτισμό.

Η Hermes «στήριξε και φέτος την πρωτοβουλία του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, με τη δράση «Αυτισμός στον Αέρα» κατά τη διάρκεια της οποίας 60 περίπου παιδιά με αυτισμό και οι συνοδοί τους, πέρασαν από τις διαδικασίες επιβίβασης στο αεροδρόμιο, επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο το οποίο τροχοδρόμησε και επέστρεψε πίσω στο χώρο στάθμευσης του. Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην εξοικείωση των ατόμων με αυτισμό με τη διαδικασία ενός αεροπορικού ταξιδιού».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ακόμα ότι «πέραν των εκδηλώσεων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό, η Hermes Airports στηρίζει διαχρονικά τα παιδιά και τις οικογένειες με αυτισμό, έχοντας θεσπίσει μεταξύ άλλων το στοχευμένο πρόγραμμα «Μπορώ να Πετάξω». Μέσω του προγράμματος, τα κυπριακά αεροδρόμια παρέχουν στα άτομα με αυτισμό και στις οικογένειές τους που συνταξιδεύουν ένα όσο το δυνατόν πιο εύκολο, γρήγορο, ομαλό και ήρεμο (stress free) πέρασμα από τις απαιτούμενες διαδικασίες».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, προσφέρεται στα άτομα με αυτισμό και τους συνοδούς τους πλούσιο εικονογραφημένο υλικό με χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι, λίστα ελέγχου και εικονογραφημένη ιστορία της διαδρομής που θα ακολουθήσει στο αεροδρόμιο βήμα προς βήμα (το υλικό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Hermes Airports).

Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος «Μπορώ να Πετάξω» εξασφαλίζεται η γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες του αερολιμένα, με προτεραιότητα στη διαδικασία ζύγισης αποσκευών (check in), δωρεάν πρόσβαση μέσω του Express Lane του αερολιμένα (στο αεροδρόμιο Λάρνακας), και τα ειδικά μπλε καπέλα με το σήμα «I Can Fly», τα οποία διευκολύνουν την αναγνώριση του ατόμου με αυτισμό από όλους τους φορείς του αεροδρομίου, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν προτεραιότητα και διευκολύνσεις σε όλα τα σημεία επαφής.

Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, ανέφερε πως «οι δράσεις στοχεύουν αφενός στην ενημέρωση του κοινού και αφετέρου στην εξοικείωση των ίδιων των ατόμων με αυτισμό με το αεροπορικό ταξίδι. Η ποιοτική εξυπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των επιβατών, χωρίς διακρίσεις, στα αεροδρόμια της Κύπρου είναι μια υψηλή προτεραιότητα της Hermes» είπε και σημείωσε πως «ειδικότερα για τα άτομα με αυτισμό, αισιοδοξούμε πως με το πρόγραμμα «Μπορώ να Πετάξω» που έχουμε θεσπίσει, κάνουμε το ταξίδι ευκολότερο για αυτά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Χρειάζεστε βοήθεια 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς ...»
selsumat@gmail.com  |  11:53

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«προσφέρουμε βοήθεια δανείου 2% για να κάνουμε επιχειρηματικές συναλλαγές, να αγοράζουμε αυτοκίνητα και ...»
matto  |  11:52

ΠΣΕΜ: Δημοψήφισμα για ολοήμερη αποχή με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

« 7 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...»
ΜΑΡΙΚΑ  |  11:40

Best Value για επαγγελματίες

«Βάλθηκαν να μας ……… τρελάνουν ;;; «Το μυστήριο του Αγιασμού (????) τέλεσε ο ………» Ο Αγιασμός που τελείται ...»
YIANNOULIS  |  11:07

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΕΥ: Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν στον μετασχηματισμό και το ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσουν τις επιταχυνόμενες αλλαγές

ΕΥ: Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν στον μετασχηματισμό και το ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσουν τις επιταχυνόμενες αλλαγές

Η έκθεση, αναδεικνύει τις επικείμενες προτεραιότητες που θα θέσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής και γενικού κλάδου τον ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X