ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H TechIsland εξόπλισε μια νέα τάξη υπολογιστών στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο του Αρακαπά

H TechIsland εξόπλισε μια νέα τάξη υπολογιστών στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο του Αρακαπά μετά την μεγάλη πυρκαγιά που έγινε στις 3 Ιουλιού το 2021.

 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός TechIsland ανοικοδόμησε το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο στον Αρακαπά, το οποίο υπέφερε από την μεγάλη δασική πυρκαγιά του Ιουλίου. Ο οργανισμός έχει επενδύσει περισσότερα από 200.000 ευρώ για την ανακαίνιση του σχολείου. Η TechIsland συνέβαλε επίσης στο άνοιγμα μιας τάξης υπολογιστών με την βοήθεια της Asbis, ενός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας TechΙsland. Οι εταιρείες υποστήριξης του έργου είναι οι εξής:

 • Easybrain
 • Ecommbx
 • Ecommpay
 • FunCorp
 • Exness
 • Nexters
 • Palta
 • Servers.com
 • TheSoul Publishing
 • WiseBits
 • BrainRocket
 • AlTarget

 

Το σχολείο υπέφερε πολύ από τη φωτιά. Ένα μέρος του κτιρίου υπέστη ζημιές, κάηκαν όλα τα δέντρα στη γειτονική περιοχή και καταστράφηκαν οι υποδομές για υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά. Με τις προσπάθειες της TechΙsland, το σχολείο διαθέτει νέο διαμορφωμένο χώρο με ζώνη πάρκου και παιδική χαρά. Στο πάρκο, ανάμεσα στο πράσινο φύλλωμα, μπορεί κανείς να δει τους κόκκινους κορμούς των δέντρων που δεν γλίτωσε η φωτιά σαν ένα είδος μνημείου που θυμίζει την τραγωδία που συνέβη.

 

«Το να φέρουμε θετική αλλαγή στον κόσμο θα πρέπει να γίνεται χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα. Και ελπίζω αυτό να διδάσκουμε στα παιδιά μας και στους ανθρώπους γύρω μας», δήλωσε ο Alexey Gubarev, επενδυτής και συνιδρυτής της Palta, ο οποίος ήταν πίσω από την ιδέα και την εκτέλεσε για λογαριασμό της TechIsland.

 

Τον Ιανουάριο του 2023 άνοιξε η νέα αίθουσα υπολογιστών στο σχολείο είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά μπορούν να μάθουν βασικά στοιχεία της πληροφορικής, να χρησιμοποιούν τρισδιάστατους εκτυπωτές και να βοηθούν σε άλλα θέματα. Το Περιφερειακό Δημοτικό σχολείο Αρακαπά έλαβε 24 υπολογιστές και τρεις Prestigio Multiboardsin- διαδραστικούς πίνακες οθόνης με ενσωματωμένα Windows 11 Pro από τον διανομέα εξοπλισμού πληροφορικής Asbis.

 

«Η κοινωνική ευθύνη βρίσκεται στο DNA της Asbis. Ως εκ τούτου, αντιδράσαμε άμεσα σε αυτό το ατυχές γεγονός συμμετέχοντας μαζί με άλλους στην ανακαίνιση του δημοτικού σχολείου του χωριού με υποδομές τελευταίας τεχνολογίας. Με τα Prestigio Multiboards και τους υπολογιστές μας, ελπίζουμε να μειώσουμε την ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους και να τους κάνουμε να δουν το μέλλον ως πιο ελπιδοφόρο και καινοτόμο», δήλωσε ο Λεύκιος Θεοδοσίου, διευθυντής της Asbis Kypros Ltd.

 

Στις 3 Ιουλίου 2021, μια καταστροφική δασική πυρκαγιά έπληξε την κοινότητα Αρακαπάς στα βουνά του Τροόδους, στοίχισε τέσσερις ζωές και προκάλεσε την εκκένωση έως και δέκα χωριών. Η πυρκαγιά έπληξε 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής γης και η φωτιά ήταν ορατή από 65 χιλιόμετρα μακριά  μέχρι την πρωτεύουσα, Λευκωσία. Λόγω των ισχυρών ανέμων, οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα και εκτός από το σχολείο υπέστησαν ζημιές αγροτικές επιχειρήσεις αλλά και κατοικίες. Συνολικά περισσότερα από 80 αντικείμενα καταστράφηκαν. Η καταστροφή που προκάλεσε έχει χαρακτηριστεί ως άνευ προηγουμένου.

 

Η TechΙsland δώρισε 900.000 ευρώ για την καταπολέμηση των συνεπειών της πυρκαγιάς. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η οργάνωση συμμετείχε επίσης στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Γίνε το Δέντρο της Ζωής – Εσύ» στο χωριό Οδού, που είχε ως στόχο να παρακινήσει και να αναζωογονήσει το ηθικό των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Επιπλέον, με την βοήθεια του ποσού 320.000 ευρώ, η TechΙsland έχει παράσχει υποστήριξη σε 54 φοιτητές από περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που παρακολουθούν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενώ παράλληλα προσφέρει ένα ποσό 50.000 ευρώ για την ενίσχυση των φρουτοπαραγωγών Οργανισμού Βασιλική Γη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση