ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ανάλυση του χρηματοοικονομικού μοντέλου της ΚΕΟ σε διεθνή διαγωνισμό

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου κέρδισε τον διαγωνισμό CFA Research Challenge

Δελτίο Τύπου

Φοιτητές Χρηματοοικονομικών ανέλυσαν το επιχειρηματικό μοντέλο και τη μετοχή της ΚΕΟ PLC – οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο διεθνή διαγωνισμό

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού CFA Research Challenge που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου, CFA Society Cyprus.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το UCLAN Cyprus, οι οποίες κλήθηκαν να αναλύσουν το επιχειρηματικό μοντέλο και τη μετοχή της κυπριακής ζυθοποιίας KEO PLC. Αφού ενημερώθηκαν από την εταιρεία και συμμετείχαν σε σεμινάριο για παρουσιάσεις εταιρειών από τον CFA Society Cyprus, διενήργησαν έρευνα για την ΚΕΟ PLC και σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία παρουσίασαν το επιχειρηματικό της προφίλ και τα συμπεράσματά τους για την αποτίμηση της μετοχής της εταιρείας.

Οι παρουσιάσεις αξιολογήθηκαν από ομάδα ειδημόνων CFA charterholders, η οποία ανέδειξε ως νικήτρια του κυπριακού διαγωνισμού την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Research Challenge, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στο Δουβλίνο για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Ευρώπης στον παγκόσμιο διαγωνισμό, ο οποίος θα λάβει χώρα στις 27 Απριλίου στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ. Δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα του UCLAN Cyprus, η οποία θα συμμετάσχει στο CFA Challenge Runner Up που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι.

Ο ετήσιος διαγωνισμός CFA Research Challenge έχει καθιερωθεί ως ένας διαγωνισμός υψηλού κύρους, που δίνει μια μοναδική ευκαιρία στους φοιτητές χρηματοοικονομικών να έρθουν σε επαφή με το επαγγελματικό περιβάλλον και τις ανάγκες της αγοράς, ως χρηματοοικονομικοί αναλυτές. Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτόν περισσότεροι από 5.000 φοιτητές από 1.000 Πανεπιστήμια του κόσμου. Χορηγός του CFA Research Challenge Κύπρου είναι η εταιρεία ΧΜ.

«Ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου, διοργανώνοντας το CFA Research Challenge, δίνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την ευκαιρία στους φοιτητές των κυπριακών Πανεπιστημίων να γίνουν για μια περίοδο μερικών μηνών χρηματοοικονομικοί αναλυτές και να αναλύσουν μία δημόσια εταιρεία εδώ στην Κύπρο. Με αυτό τον τρόπο τους δίνουμε την ευκαιρία να αποκτήσουν χρηματοοικονομικές γνώσεις και να δικτυωθούν με επαγγελματίες του κλάδου, κάτι που είναι πολύ βοηθητικό, διότι ξεφεύγει από τα όρια των θεωρητικών γνώσεων που παίρνουν από τη φοίτησή τους στο Πανεπιστήμιο. Ευχόμαστε στη νικήτρια ομάδα ό,τι καλύτερο. Το επίπεδο φέτος ήταν πολύ ψηλό και ελπίζουμε ότι η νικήτρια ομάδα θα μας εκπροσωπήσει επάξια στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Παναγιώτης Χρυσοστόμου.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Society Cyprus είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και έχει πάνω από 140.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί 124 μέλη, τα οποία έχουν όλα αποκτήσει την πιστοποίηση του CFA και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου. Ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το Ινστιτούτο CFA, τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X