ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Arab Jordan Investment Bank εξαγοράσθηκε από την AstroBank

Σύναψαν συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών της AJIB στην Κύπρο από την τράπεζα που εξαγόρασε την USB και την Εθνική

Newsroom K

Η Arab Jordan Investment Bank (AJIB) και η AstroBank με ικανοποίηση ενημερώνουν το κοινό ότι έχουν συνάψει συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών της AJIB στην Κύπρο από την AstroBank. Η AJIB και η AstroBank έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν στενά κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, ώστε η διαδικασία μετάβασης να είναι ομαλή και πλήρως συντονισμένη. Επιπρόσθετα, η AstroBank σκοπεύει να κρατήσει το υφιστάμενο προσωπικό που εργάζεται στα καταστήματα της τράπεζας στην Κύπρο. Όλες οι απαιτούμενες αιτήσεις για την ολοκλήρωση της εξαγοράς έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές της Κύπρου με τη συναλλαγή να έχει ήδη λάβει έγκριση από την Αρχή Ανταγωνισμού, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Ιορδανίας έχει ήδη εγκρίνει την πράξη. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξάμηνου του 2020. Επιπρόσθετα, η AJIB θα διατηρήσει την παρουσία της στην Κύπρο, μέσω της απόκτησης μετοχικού κεφαλαίου στην AstroBank.

Οι πελάτες της AJIB στην Κύπρο θα μπορούν να επωφεληθούν από το πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει η AstroBank, ενώ θα λάβουν επίσης επιστολή που θα περιγράφει τη συναλλαγή και τα σχετικά δικαιώματα τους.

Σε κοινή τους δήλωση ο Πρόεδρος της AJIB κ. Hani Al Qadi και ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης εξέφρασαν αρχικά την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους και πελάτες των τραπεζών, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε.

Επίσης, δήλωσαν ρητά την εμπιστοσύνη τους στην κυπριακή οικονομία και ιδιαίτερα στο τραπεζικό σύστημα, κάτι που διαφαίνεται και από την απόφαση τους να συγχωνεύσουν τις δύο επιχειρήσεις. «Είναι πολύ σημαντικό», είπαν, «εν μέσω όλων των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία των συναδέλφων, των οικογενειών και των φίλων μας, να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία, παίρνοντας πρωτοβουλίες για δράσεις και κινήσεις που θα στηρίξουν και θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στην αγορά».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X