ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Consulco πραγματοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια

Μια σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε από την Consulco αυτή την εβδομάδα σε όλη την Κύπρο

Δελτίο Τύπου

Η Consulco, σε συνεργασία με τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου παρουσίασε στην επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Ηνωμένο Βασίλειο: Εμπορικές, Νομικές και Φορολογικές Εξελίξεις για Ιδιοκτήτες Ακινήτων στην Αγγλία».

Ομιλητές τόσο από την Κύπρο όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν αυτές τις εκδηλώσεις, πυροδοτώντας μια συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας και της αγοράς ακινήτων της Βρετανίας, τις τελευταίες τάσεις και νομικές εξελίξεις καθώς, επίσης, και τις αναδυόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν οι:

• David Kind, Διευθυντής, Consulco Real Estate UK, ο οποίος εστίασε στις προοπτικές της αγοράς οικιστικών και εμπορικών ακινήτων στο Λονδίνο, τονίζοντας, ωστόσο, τον αντίκτυπο του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων. Η ανάλυσή του περιελάμβανε προβλέψεις τιμών, τάσεις, κινδύνους και ευκαιρίες που θα παρουσιάσει η αγορά στο εγγύς μέλλον.

• Έλενα Χατζηρούσου, Διευθύντρια, Consulco Law, παρουσίασε το νέο Μητρώο Ξένων Εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας την ανάγκη οι οντότητες του εξωτερικού με ακίνητη ιδιοκτησία στο Ηνωμένο Βασίλειο να εγγραφούν στο νέο Μητρώο, που διατηρεί ο Έφορος Εταιρειών (Companies House), και να διατηρούν τα στοιχεία τους ενημερωμένα. Η μη συμμόρφωση με αυτήν την απαίτηση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα, φυλάκιση και περιορισμούς στις συναλλαγές ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

• Janet Pierce, Διευθύντρια, Charter Tax Consulting, η οποία μίλησε για το καθεστώς φόρου κληρονομιάς του Ηνωμένου Βασιλείου για ιδιοκτήτες εκτός Αγγλίας και τον αντίκτυπο στους Κύπριους που κατέχουν ακίνητα στη χώρα. Η Janet αναφέρθηκε και στα κύρια ζητήματα κατά την επένδυση σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνοντας τα κύρια νομικά και φορολογικά ζητήματα για την αγορά, την ενοικίαση και την πώληση ακινήτων στην Αγγλία.

• Μιχάλης Ταννούσης, Διευθυντής Επενδυτικών Υπηρεσιών, Consulco, ο οποίος παρουσίασε μια συγκριτική ανάλυση κινδύνου-ανταμοιβής διαφόρων άμεσων και έμμεσων επενδύσεων σε ακίνητα που βασίζονται σε περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικών συμμετοχών ή πιστώσεων.

Η σειρά εκδηλώσεων «Ηνωμένο Βασίλειο: Εμπορικές, Νομικές και Φορολογικές Εξελίξεις για Ιδιοκτήτες Ακινήτων στην Αγγλία» φιλοξένησε μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου που επωφελήθηκαν από αυτές τις παρουσιάσεις και έμαθαν από ειδικούς του χώρου τις τελευταίες προβλέψεις και τάσεις της βρετανικής αγοράς, οι οποία θα παραμείνει η πιο ελκυστική για τους επενδυτές και κατά το 2023, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση