ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Deloitte ανακοινώνει τα αποτελέσματα του προγράμματος Technology FAST 50 2024

Δελτίο Τύπου

  • Η Capital.com με έδρα την Κύπρο στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με αύξηση εσόδων 4,411%. 
  • Το μέσο ποσοστό αύξησης εσόδων των εταιρειών που κατατάσσονται αγγίζει το 1,906%, δημιουργώντας συνολικά ετήσια έσοδα $3 δισεκατομμυρίων το 2022.

Η Deloitte Μέσης Ανατολής δημοσίευσε τα αποτελέσματα της τρίτης έκδοσης του Middle East Technology Fast 50, παρουσιάζοντας τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας της Κύπρου και της Μέσης Ανατολής. Το πρόγραμμα κατατάσσει τις εταιρείες βάσει της αύξησης των εσόδων τους κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σε αυτήν την έκδοση του Technology Fast 50, η Deloitte έλαβε σχεδόν 200 αιτήσεις από εταιρείες από την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή, από διάφορους κλάδους, όπως Software, Fintech, Media & Entertainment και άλλες. Οι εταιρείες τεχνολογίας που κατατάσσονται φέτος πέτυχαν μέσο ποσοστό αύξησης εσόδων τους 1,906%, δημιουργώντας συνολικά ετήσια έσοδα $3 δισεκατομμυρίων το 2022, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική συμβολή τους τόσο στον κλάδο όσο και στην ευρύτερη περιφερειακή οικονομία.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Συνέταιρος στην Deloitte, Επικεφαλής του τομέα Αναδυόμενων Εταιρειών Υψηλής Ανάπτυξης της Deloitte Private στη Μέση Ανατολή και Fast 50 Programme Leader: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βλέπουμε ότι οι αιτήσεις φέτος έχουν διπλασιαστεί και προέρχονται από νεοφυείς εταιρείες που χρησιμοποιούν την καινοτομία για να βελτιώσουν τη ζωή και την κοινωνία μας, σε νέους και ποικίλους τομείς. Αυτό αποτελεί μια σαφή απόδειξη ότι η περιοχή μας φιλοξενεί μια πληθώρα εταιρειών με μεγάλες δυνατότητες. Συγχαίρω θερμά όλες τις εταιρείες που καταχωρήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα μας, για τις πρωτοποριακές τεχνολογικές καινοτομίες τους που αναμένεται ότι θα επαναπροσδιορίσουν την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα».

Κορυφαία εταιρεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η κυπριακή Capital.com, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech), με ένα εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης εσόδων 4,411%. Ακολουθούν η Salla, μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου από τη Σαουδική Αραβία με 3,550%, και η Rihal, μια εταιρεία λογισμικού με έδρα το Ομάν, με 2,441%.

Ως μέρος του προγράμματος Technology Fast 50, η Deloitte απονέμει επίσης τη διάκριση Rising Star, για τις εταιρείες που παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές για ανάπτυξη, αλλά δραστηριοποιούνται για λιγότερο από τρία χρόνια και, συνεπώς, δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης. Τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν εταιρείες από τη Σαουδική Αραβία, με πρώτη την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου LAWAZEM και δεύτερη τη Fintech εταιρεία Circlys, ενώ στην τρίτη θέση η Fintech εταιρεία Flexxpay με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το πρόγραμμα απονέμει επίσης τη διάκριση Impact σε εταιρίες που ενσωματώνουν στοιχεία ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση) στις δραστηριότητές τους. Στην κορυφή σε αυτή την κατηγορία είναι για φέτος ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CodeBrave με έδρα το Λίβανο, ο οποίος στοχεύει να ενδυναμώσει την επόμενη γενιά του Λιβάνου με τεχνολογικές δεξιότητες. Στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα είναι οι εταιρείες Mirai Solar και Terraxy με έδρα τη Σαουδική Αραβία.

Τέλος, η φετινή τρίτη έκδοση του Technology Fast 50 εισάγει μια νέα κατηγορία, Women in Leadership, η οποία αναγνωρίζει τη σημαντικότητα των γυναικών στον κλάδο της τεχνολογίας, κατατάσσοντας εταιρείες που πληρούν όλα τα βασικά κριτήρια του προγράμματος Fast 50 και είτε διευθύνονται από γυναίκα ή έχουν ιδρυτική ομάδα που αποτελείται από τουλάχιστον 50% γυναίκες. Τις τρεις πρώτες θέσεις σε αυτή την κατηγορία κατέλαβαν η εταιρεία Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας YYReGen από το Λίβανο, η The Surpluss, επίσης εταιρεία Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και η The Mighty Kitchen από τον κλάδο Healthcare & Life Sciences με έδρα την Κύπρο.

Συνολικά, οι τρεις πρώτες χώρες από τις οποίες προήλθαν οι αιτήσεις ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (32%), η Κύπρος (21%) και η Σαουδική Αραβία (23%). Συνολικά, 29 οργανισμοί με έδρα την Κύπρο κατατάχθηκαν σε αυτήν την έκδοση, με τέσσερεις να αναγνωρίζονται ως «Women in Leadership», 15 ως «Rising Star» και μία ως «Impact».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τρίτη έκδοση του Deloitte Technology Fast 50, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα deloi.tt/3VXPcpT.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση