ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η DP World Limassol γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η εταιρεία υποδέχθηκε τους επιβάτες του τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού με μια ξεχωριστή εκδήλωση

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η DP World Limassol, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τους επιβάτες του τερματικού, με στόχο την προώθηση βιώσιμων πρακτικών στον τομέα της ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες που κατέφθασαν στο λιμάνι Λεμεσού στις 22 Σεπτεμβρίου, με τα κρουαζιερόπλοια MSC Musica και Norwegian Jade, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την Κύπρια καλλιτέχνιδα Ιφιγένεια Παπαγεωργίου να δημιουργεί έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά. Αντλώντας έμπνευση από τον μύθο που συνδέει τον Θησέα και την Αριάδνη με την αρχαία πόλη της Αμαθούντας – η οποία βρίσκεται λίγο έξω από τη σημερινή Λεμεσό – τα έργα της καλλιτέχνιδας έχουν ως στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας καθώς και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Οι επιβάτες είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Με θέμα τον ''Τουρισμό και τις Πράσινες επενδύσεις'', η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εστιάζει στην ανάγκη για περισσότερες και καλύτερα στοχευμένες επενδύσεις στον άνθρωπο (εκπαίδευση και δεξιότητες), τον πλανήτη (υποδομές και επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού) και την ευημερία (καινοτομία, τεχνολογία και επιχειρηματικότητα).

Σε δηλώσεις του μετά την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Simon Pitout υπογράμμισε τη δέσμευση της Εταιρείας να προωθήσει τη βιωσιμότητα: «Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να ωθήσουμε τον τομέα προς την υιοθέτηση καλύτερων, αποδοτικότερων και πιο βιώσιμων τρόπων διεξαγωγής εμπορίου, επενδύουμε σε τεχνολογίες που παράγουν μηδενικές εκπομπές, αλλά και στην αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Κύριος μας στόχος είναι να απαλλαγούμε από τις εκπομπές άνθρακα στις δραστηριότητές μας παγκοσμίως, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένο πλαίσιο δράσης για το κλίμα, με απώτερο στόχο τις μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050».

Ο κ. Pitout έστειλε επίσης το μήνυμα ότι «η μοναδική αυτή εκδήλωση είχε ως στόχο να αναδείξει τη δέσμευσή μας στις υπεύθυνες επιχειρησιακές πρακτικές, προωθώντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου. Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υφυπουργείο Τουρισμού για την υποστήριξη αυτής της εκδήλωσης, καθώς και για τη διαχρονική στήριξη των προσπαθειών μας να καταστήσουμε το τερματικό Λεμεσού κύριο λιμάνι επιλογής στην Ανατολική Μεσόγειο", πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η DP World Limassol αναμένει 200 περίπου κρουαζιερόπλοια και περισσότερους από 300.000 επιβάτες φέτος, με τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο να καταγράφουν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση