ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΕΕ ενέκρινε το σχέδιο για τη διάσωση της Lufthansa

Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Κομισιόν εγκρίθηκε η χορήγηση 6 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το πακέτο στήριξης 9 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση για τη διάσωση της Lufthansa.

Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Κομισιόν εγκρίθηκε η χορήγηση 6 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Deutsche Lufthansa AG (DLH), της μητρικής εταιρείας της Lufthansa Group.

Το μέτρο ανακεφαλαιοποίησης αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πακέτου στήριξης που περιλαμβάνει και την κρατική εγγύηση σε δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ που η Γερμανία σχεδιάζει να χορηγήσει στην DLH ως ξεχωριστή βοήθεια υπό το γερμανικό σχέδιο που εγκρίθηκε με την απόφαση της Κομισιόν την 22α Μαΐου.

Οπως δήλωσε η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ «η Γερμανία θα συνεισφέρει 6 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Lufthansa μαζί με την κρατική εγγύηση 3 δισ. σε δάνειο. Αυτό το σημαντικό ποσό θα βοηθήσει τη Lufthansa να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση κορωνοϊού, η οποία έπληξε ιδιαίτερα τον αεροπορικό τομέα. Αλλά συνοδεύεται από κάποιους όρους όπως η λήξη μέτρων για τον περιορισμό των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, η Lufthansa έχει δεσμευτεί να παραιτηθεί από δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης (slots) στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, όπου η Lufthansa έχει σημαντική επιρροή στην αγορά. Αυτό επιτρέπει σε ανταγωνιστικές εταιρείες να εισέλθουν στις αγορές διασφαλίζοντας δίκαιες τιμές και αυξημένες επιλογές για τους Ευρωπαίους καταναλωτές».

Νωρίτερα, η μετοχή της Lufthansa κατέγραφε άνοδο μεγαλύτερη του 27% ήδη από τις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Heinz Hermann Thiele ενέκρινε το σχέδιο της κυβέρνησης ύψους 9 δισ. ευρώ, για τη διάσωση της πληγείσας από τον κορωνοϊό αεροπορικής εταιρείας.

«Θα ψηφίσω υπέρ της πρότασης», τόνισε ο Thiele, ο οποίος κατέχει το 15,5% στη Lufthansa, στην Frankfurter Allgemeine.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση